Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020. În ce condiții ar putea reveni elevii la școală în iunie

Luiza Moldovan 09.05.2020, 15:46
Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020. În ce condiții ar putea reveni elevii la școală în iunie

Sâmbătă la amiază, Institutul Național de Sănătate Publică a urcat pe site-ul său textul cuprinzând setul de norme și proceduri care trebuie respectate după expirarea stării de urgență și instituirea stării de alertă.

În ce condiții ar putea reveni elevii la școală în iunie

Setul de norme cuprinde prevederi și proceduri în mai multe situații, printre care la deschiderea saloanelor de frumusețe, a bisericilor, a cabinetelor stomatologice, la examenele de Evaluare Națională.

Documentul este publicat online și poate fi accesat la secțiunea Comunicate de pe site-ul www.insp.gov.ro. Documentul suportă modificări și se află în dezbatere publică. Cine dorește să aducă o propunere o poate face pe adresa de e-mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Iată care sunt prevederile și setul de norme de aplicat la Evaluarea Națională a elevilor:

Condițiile în carfe s evor desfășura examenele anul acesta
Condițiile în care se vor desfășura examenele anul acesta

Ce prevede documentul pentru perioada examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat

Măsuri de prevenire și protecție pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a și a 13-a) precum și pe perioada organizării examenelor Evaluare Națională și Bacalaureat.

  1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.
  2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
  3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.
  4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.
  1. Înainte de începerea  activităților  de  pregătire/examinare,  în  spațiile  unde acestea  urmează  a  se  desfășura,  se  va  realiza  dezinfecția  suprafețelor  cu  substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.
  1. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 370) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.
  2. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.

Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.

Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI