Profesorul care susține că a călătorit în timp a făcut previziuni senzaționale. Este incredibil cum va arăta lumea în 3906 și ce se va întâmpla până atunci

Ana Anitoiu 03.11.2020, 16:06
Profesorul care susține că a călătorit în timp a făcut previziuni senzaționale. Este incredibil cum va arăta lumea în 3906 și ce se va întâmpla până atunci

În anul 1921, un profesor chipeș elvețian-austriac suferă de boala somnului și cade într-o comă ce durează un an. Când își revine, își face un jurnal, în care scrie că a călătorit în timp și în care face previziuni senzaționale. Ține totul secret. Abia cu puțin timp înainte de a muri, îi dă manuscrisul unui om, care îl citește și ajunge distrus.

Ce l-ar fi ”propulsat” pe profesor în viitor

Paul Amadeus Dienach predă limba germană, în anul 1921, după ce se întoarce de pe front. La un moment dat, îl înhață și pe el misterioasa boală a somnului, ce a apărut la câteva luni de la încheierea Primului Război Mondial.

Boala ucide aproximativ un milion de oameni. Pe mulți alții îi transformă în ”statui vii”, condamnându-i să-și petreacă tot restul vieții în stare vegetativă. Dar nu e prea mult timp pentru cercetare. Gripa spaniolă face și ea ravagii. Ucide 50 de milioane de oameni.

Totuși, se găsesc cercetători care să se aplece spre această afecțiune bizară. Nu găsesc dovezi credibile ale existenței unui virus. Mai întâi, principala cauză bănuită este iperita, un agent chimic folosit în timpul războiului.

”Ne confruntăm cu un timp de afecţiune a somnului care are un parcurs neobişnuit de lung. Primele simptome sunt în general acute, dureri de cap şi indispoziţie. Apoi apare o senzaţie de somnolenţă, deseori asociată cu delir. Delirul şi somnolenţa pot duce la moarte în câteva săptămâni sau se poate tranforma în comă”, scria neurologul Constantin von Economi din Viena, într-o lucrare dedicată bolii somnului.

Un profesor care ar fi calatorit in timp, previziuni senzationale
Pacienti, in timpul epidemiei de gripa spaniola

Ce i s-a întâmplat profesorului când ar fi călătorit în timp

Pentru profesorul Paul Amadeus Dienach, boala somului – una dintre cele mai misterioase afecțiuni din istorie – ar avea un efect incredibil. Îi provoacă o comă ce durează un an și îl aruncă într-o călătorie în timp. Corpul îi rămâne pe un pat dintr-un spital din Geneva, dar conștiința lui e în viitor. Mai exact, în anul 3906.

Nu mai seamănă cu el însuși și nu îl mai cheamă Paul Amadeus Dienach, ci Andrew Northman. Lumea arată diferit. Oamenii care îl cunosc își dau seama că ceva nu este în regulă cu el. Nu mai e aceeași persoană.

Așa că se apucă și îi povestesc totul despre ce se petrece în acest an, 3906, dar și istoria, începând cu secolul 21 până la începutul secolului XL. La un moment dat, ”călătoria în viitor” se încheie. Se trezește pe patul de spital și e iar profesorul Paul Amadeus Dienach, dar cu noi așa-zise amintiri.

N-are curaj să vorbească. Știe că lumea l-ar crede nebun. Începe să noteze tot într-un jurnal pe care îl ține ascuns. Doar că cineva apucă să îi câștige încrederea.

Are 36 de ani și starea lui de sănătate este precară, după ce se trezește din comă. Așa că Paul Amadeus Dienach își face bagajul și pleacă în Grecia, în toamna anului 1922. Clima de aici este mai potrivită pentru el. Găsește un post de profesor la o universitate germană. Aici, îl întâlnește pe studentul lui preferat, George Papahatzis. Tânărul are să devină vicepreședinte al Consiliului Național al Greciei.

Trec doi ani, dar nu în favoarea lui Paul Amadeus Dienach. Se simte și mai rău. Decide să se mute din nou. De această dată, în Italia. Înainte de a pleca, îi dă studentului George Papahatzis o valiză plină de notițe. Îi cere să le citească în viitor.

Nu trece mult timp și viața lui Paul Amadeus Dienach se încheie, în 1924. Tuberculoză. George Papahatzis devine intrigat de acea valiză cu notițe. Începe să le traducă, treptat. Îi ia 14 ani, din 1926 până în 1940 să termine.

Un profesor care ar fi calatorit in timp, previziuni senzationale
Planeta Marte

Ce previziuni senzaționale a făcut Paul Amadeus Dienach

Mai întâi, George Papahatzis crede că profesorul lui a scris un roman straniu. 800 de pagini de notițe. Le arată jurnalul altor masoni din Atena. Aceștia le secretizează și îl numesc pe Dienach un profet.

Apoi, în anul 1972, George Papahatzis ia decizia ce îl distruge. Publică jurnalul lui Dienach. Își pierde slujba, este ostracizat de Biserică, iar puținele copii ale jurnalului dispar aproape în totalitate.

Iată câteva dintre previziunile lui Dienach, dintre care prima s-a și întâmplat. Acestea au fost publicate în ”Chronicles From The Future” (Cronici din viitor).

  • Al Doilea Război Mondial se va produce între anii 1939-1945.
  • Perioada 2000-2300 va fi o epocă neagră a omenirii. Principala problemă va fi suprapopularea planetei. Mediul va fi distrus, lumea va fi afectată de diferențe economice, un sistem monetar greșit, războaie locale și alimentație proastă. Oamenii vor trăi pentru a câștiga bani, fără să le rămână timp pentru dezvoltare spirituală.
  • În jurul anului 2200, va fi colonizată planeta Marte, cu 20 de milioane de oameni. Însă, în anul 2265, un dezastru natural îi va ucide pe toți. Oamenii nu vor mai încerca niciodată colonizarea acestei planete.
  • În anul 2309, va avea loc un nou război mondial, ce va distruge o mare parte a omenirii. Oamenii de culoare și cei din rasa galbenă vor avea cel mai mult de suferit.
  • Apoi, în anul 2396, potrivit profesorului Dienach, va fi stabilit definitiv un Parlament global pe Pământ şi un singur Guvern Planetar. Nu vor mai avea loc politicieni sau afaceriști, ci oameni de știință, specialiști în tehnologie și filantropi. Banii nu vor mai exista. Toți oamenii vor avea suficient și vor munci din ce în ce mai puțin. Totuși, le este greu, pentru o perioadă, să se acomodeze.
  • La aproximativ o mie de ani de la acest moment, în 3382, oamenii vor dobândi o nouă abilitate spirituală, numită ”hiperintuiţie”. Va avea loc o mutație în creierul uman. Oamenii vor începe să aibă puteri creatoare incredibile.
  • Perioada de aur a umanităţii va avea loc între ani 3400 și 4000. Vor apărea ”Creatorii Universali”. Totul în societate va deveni gratuit – haine, case, mâncare, mașini și altele. Nu va exista proprietate privată și singurele diferențe între oameni vor fi referitoare la onoare și reputație.
  • Oamenii vor lucra doar doi ani și vor fi interesați să se dezvolte emoțional, psihic și spiritual. În plus, criminalitatea va fi aproape inexistentă.
  • În anii 3900, populaţia mondială va fi redusă și va ajunge până la aproximativ un miliard de oameni. Cea mai mare ameninţare a omenirii vor fi atacurile cibernetice, ce vor fi practicate de ”Sălbatici”.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...