Schimbări făcute de Nicolae Ciucă în Guvernul său. Noi numiri semnate de premierul României

Cătălina Burghelea 23.02.2022, 05:57
Schimbări făcute de Nicolae Ciucă în Guvernul său. Noi numiri semnate de premierul României

Un politician controversat, din a cărui CV reiese că s-a împăcat bine cu PSD, dar și cu PNL, a fost numit, marți seara, de premierul Nicoale Ciucă, în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice. Decizia a fost publicată, marţi, 22 februarie, în Monitorul Oficial. Ce personaj revine pe scena politică?

Cine este noul secretar de stat la Finanțe

Premierul României, Nicolae Ciucă, a făcut o serie de schimbări în Guvernul său. A pus nume-cheie în funcții râvnite de foarte mulți politicieni. Astfel, un celebru personaj revine în atenția publică, prin semnătura prim-ministrului Ciucă. Decizia este deja în MO.

Mihai Diaconu este noul secretar de stat la Ministerul Finanţelor, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Politicianul are un trecut destul de controversat, fiind omul care a jucat la două capete, atât la PSD, cât și la PNL.

Un personaj controversat revine pe scena politică

În primăvara lui 2021, fostul premier Florin Cîțu se declara nemulțumit de ministrul Finanțelor Publice din Guvernul său, Alexandru Nazare, din cauza unor numiri în funcții pe care acesta le-a făcut în cadrul Ministerului. Cîțu l-a vizat atunci chiar pe Mihai Diaconu, reproșându-i atunci ministrului Nazare că a angajat un apropiat al fostului ministru social-democrat Darius Vâlcov.

Președintele PNL era foarte supărat pe Nazare deoarece i-a readus în funcții pe mai mulți foști angajați, apropiați ai PSD, pe care fostul premier îi înlăturase din Ministerul Finanțalor.

Cine este Mihai Diaconu

Trebuie precizat că Mihai Diaconu a ajuns în Ministerul Finanțelor ca secretar general adjunct, în 2015, când ministru era PSD-istul Darius Vâlcov. A continuat apoi ca secretar de stat în mandatele unor social democrați – Viorel Ștefan, Ionuț Mișa și Eugen Teodorovici. Însă, după ce a ajuns Cîțu ministru al Finanțelor, Diaconu a fost mutat la Curtea de Conturi, pe o poziție de consilier personal al vicepreședintelui acestei instituții.

În Guvernul condus de Florin Cîțu, Alexandru Nazare a fost numit ministru al Finanțelor și Mihai Diaconu a revenit în funcția de Secretat de Stat. La scurt timp, fostul premier liberal l-a demis pe Nazare din funcția de ministru, făcând ca Diaconu să rămână fără poziția de secretar de stat.

Premierul Nicolae Ciucă. „România asigură sprijinul necesar unui flux destul de mare de refugiaţi din Ucraina”

Ce alte schimbări a mai făcut premierul Nicolae Ciucă

Acum, în mandatul ministrului Adrian Câciu, Mihai Diaconu a fost numit din nou secretar de stat, potrivit deciziei premierului Nicolae Ciucă, publicată, marți seara, în Monitorul Oficial. De asemenea, Alexandru-Cristian Vasilescu a devenit secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la ordinul lui Ciucă.

Noi numiri în Guvernul României

Recent, șeful Executivului a numit noi secretari de stat la Ministerul Afacerilor Interne, la Ministerul Culturii şi cel al Antreprenoriatului şi Turismului, deciziile fiind publicate în Monitorul Oficial. Din noua echipă a lui Ciucă face parte Aneta Matei, numită secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, în locul lui Gabriel Marius Mureşan, eliberat din funcţie chiar de premier.

La Ministerul Culturii a venit Diana-Ştefana Baciuna ca secretar de stat, în locul lui Liviu Brătescu, eliberat din funcţie la cerere.

Totodată, prim-ministrul României l-a numit pe Florin-Sergiu Dobrescu în funcţia de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...