Schimbarea anunţată de ministrul Educaţiei la Bacalaureat. Ce se va întâmpla cu examenul

Ana Anitoiu 27.06.2022, 10:55
Schimbarea anunţată de ministrul Educaţiei la Bacalaureat. Ce se va întâmpla cu examenul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, o schimbare ce va avea loc la examenul de Bacalaureat. Oficialul a declarat că se lucrează la planul cadru de liceu, astfel încât din septembrie 2023 acesta să fie gata.

Ce se va întâmpla cu Bacalaureatul de anul viitor

Sorin Cîmpeanu a anunțat că cei care vor da Bacalaureatul anul viitor îl for da la fel, deoarece nu se pot schimba disciplinele din mers. Însă, ministrul a explicat cum își dorește să se schimbe acest examen.

„Le spun de acum elevilor că îmi doresc să se concentreze pe fiecare din disciplinele din trunchiul comun, dar asta din 2027, dacă vom reuși să schimbăm Legea Educației.

În acest moment se lucrează la planul cadru de liceu, ne propunem ca în septembrie 2023 să intrăm cu un plan cadru nou. Ne concentrăm sa avem competențe certificate, într-o maniera credibilă, pentru competențe digitale, competențe lingvistice”, a spus ministrul.

Schimbarea anuntata de ministrul Educatiei la Bacalaureat
Ministrul Educatiei a vorbit despre schimbarea pe care o doreste in privinta examenului de Bacalaureat

Ministrul Educației, despre schimbarea pe care o dorește la Bacalaureat

Sorin Cîmpeanu a explicat că își dorește ca examenul de Bacalaureat să verifice competențele de bază la toate disciplinele, cel puțin din trunchiul comun, și să ofere posibilitatea ca fiecare candidat să își manifeste aptitudinile pe care consideră că le are.

„Spre exemplu, alături de competențele de bază, dorești să arăți că ești un bun programator, ca să ai acces privilegiat la Politehnică – statul, școala să-i dea ocazia să-și probeze competențele de programator.

Sau, alături de competențele multi-lingvistice – se consideră specialist, nu știu, în literatura engleză – să-i dai ocazia să aibă la Bacalaureat o probă credibilă, serioasă, prin care să-și dovedească acea competență”, a spus oficialul.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

În plus, ministrul Educației a spus că, după afișarea primelor rezultate la BAC 2022, rămâne de văzut în ce măsură nu sunt note bune și care sunt cauzele. El a precizat că analiza va oferi date foarte importante și că vor fi luate în vizor școlile care nu au avut reușiți la Bacalaureat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...