Schimbare uriașă la Twitter. Platforma împrumută asta de la Instagram și intră ”în rândul lumii”

Cristian Cojocaru / 19.11.2020, 08:33
Schimbare uriașă la Twitter. Platforma împrumută asta de la Instagram și intră ”în rândul lumii”

Este deja un fapt cunoscut că telefonul devine din ce în ce mai mult o ”extensie” a corpului, pentru oameni. Numărul tot mai mare de utilizatori îi face pe dezvoltatorii de aplicații să aducă îmbunătățiri și noi opțiuni platformelor media. După Instagram și Facebook, va avea loc o schimbare uriașă la Twitter.

Schimbare uriașă la Twitter

Twitter  reprezintă o rețea de socializare care permite utilizatorilor să trimită și să citească mesaje scurte (de maximum 280 de caractere) numite „tweets”. Acest cuvânt ”twitter” este un cuvânt cu proveniență engleză, iar traducerile acestuia pot fi pălăvrăgeala, agitație, framăt, ciripit. Consider că, ciripit ar fi cel mai potrivit cuvânt datorită sunetului care se aude atunci când un tweet este trimis, dar și al pictogramei platformei, care reprezină o pasăre.

Site-ul web a fost fondat în 2006, care permitea scrierea și trimiterea de mesaje de maximum 140 de caractere prin Internet. A mai fost descris și ca fiind ”SMS-ul Internetului”. Cu sediul central în San Francisco, California, SUA, Twitter a ajuns în 2018 la peste 336 de milioane de utilizatori activi. Că istoria Twitter a fost scrisă pe scurt, este momentul să ne ațintim privirile și către viitorul plaformei. Astfel că, a fost anunțată o schimbare uriașă la Twitter. Dezvoltatorii vor introduce funcția de story-uri, devenind a treia rețea socială cu această facilitate.

Au adaptat noua funcție pentru a intra în ”rândul lumii”
Noua funcție de la Twitter – ”Fleets”

Au adaptat noua funcție pentru a intra în ”rândul lumii”

Această nouă funcție se va numi Fleets și le va permite utilizatorilor, ca timp de 24 de ore să fie vizibil pe cont, un clip video sau imagine cu text distribuit. După expirarea celor 24 de ore, postările vor fi șterse automat.

Dorind să se adapteze zilelor noastre, adică să interacționăm cât mai puțin fizic și cât mai mult virtual, reprezentanții Twitter au ales să introducă „Fleets”, pentru ca utilizatorii platformei să-și expună gândurile într-un mod popular, similar cu Instagram și Facebook.

Story-urile de pe Twitter, ”Fleets”, vor veni nu simple, ci cu trei opțiuni și anume:

  • „Text Fleets” – ici se poate scrie un text pe un fundal colorat, cu o gamă largă de culori
  • „Share Tweets” – se poate distribui la story un tweet care a fost scris recent
  • „Video or Photo” – se poate realiza  un videoclip sau fotografie care ulterior va fi adăugat la story, similar cu Instagram și Facebook

Momentan, opțiunile vor fi limitate și story-urile nu vor dispune de efecte, la fel ca la celelalte rețele de socializare, însă reprezintă o schimbare importantă în istoria platformei. După ce a fost testată săptămâna trecută în Japonia, opțiunea „Fleets”,  va fi disponibilă atât utilizatorilor de iOS cât și Android, care folosesc Twitter, potrivit paginademedia.ro .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI