Schimbare radicală pentru toții elevii, anunțată cu 2 zile înaintea începerii școlii. Declarația de ultimă oră a ministrului Educației

Badea Violeta 02.09.2022, 11:54
Schimbare radicală pentru toții elevii, anunțată cu 2 zile înaintea începerii școlii. Declarația de ultimă oră a ministrului Educației

Au mai rămas doar două zile până la începerea școlii, iar Sorin Cîmpeanu anunță noi schimbări. Acestea se referă la pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat. De asemenea, oficialul a oferit și informații despre disciplinele la care absolvenții claselor a XII-a vor susține examen. Iată ultimele vești de la Ministerul Educației!

Noi vești despre examenul de Bacalaureat. Ministrul Educației a făcut anunțul

Sorin Cîmpeanu a oferit, de curând, noi informații despre examenul de Bacalaureat. Potrivit oficialului, acesta va verifica competențele la toate disciplinele. Schimbările se vor aplica începând cu anul 2027.

„Noi vream ca la Bacalaureat să fie și limba română și literatură, noțiuni de gramatică, și matematică, să fie și istorie și geografie, să fie și științe – chimie, fizică, biologie, să fie și discipline socio-umane, economie, sociologie, filozofie.

Toate aceste discipline sunt necesare pentru profilul absolventului. Sunt necesare pentru a oferi competențe tinerilor noștri, pentru a avea într-adevăr o societate și o țară precum cea despre care am vorbit la subiectul anterior (școli moderne, fără toalete în curte – n.red).

Dar pentru asta trebuie să le aibă pe toate. În momentul de față sunt elevi care nu mai fac matematică. Să nu mai faci matematică, să nu ai competențe de bază în matematică îți creează un mare dezavantaj atunci când vei fi finalizat școala. Deci este un Bacalaureat care verifică competențele la toate disciplinele”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Sorin Cimpeanu
Sorin Cimpeanu

„Vor fi verificate competențele de bază”

În cadrul aceluiași interviu, Sorin Cîmpeanu a anunțat că, începând din 2027, elevilor li se vor evalua competențele la toate disciplinele. Iată declarația ministrului.

„Vorbesc de 2027. Bacalaureatul din 2027. Vor avea o evaluare pentru matematică. Competențe de bază. Atâta vreme cât sunt discipline din trunchiul comun, pe care le fac toți elevii, cu un număr mai mic sau mai mare de ore, vor fi verificate competențele de bază. Competențele de bază vor presupune un grad de dificultate al subiectelor, care să fie adecvat profilului cu cele mai puține ore. Dar trebuie verificate competențele matematice pentru toți tinerii.

Va fi cu totul altfel. Vor fi aceste probe, probă scrisă de limba și literatura română, va fi probă scrisă de matematică, științe, istorie, geografie și discipline socio-umane, probă scrisă. Vor fi testări standardizate. A nu se confunda standardizarea cu testul grilă. Vor fi verificate și evaluate cu adevărat competențele elevilor, acele competențe care le sunt necesare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu pentru aceeași sursă.

Citește și Primă de instalare de 18.000 lei pentru profesori. Cadrele didactice care vor primi bani mai mulți. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...