Schimbare majoră privind voucherele de vacanță. Cine sunt bugetarii care ar putea rămâne fără tichete

Mihnea Tălău 21.07.2023, 10:15
Schimbare majoră privind voucherele de vacanță. Cine sunt bugetarii care ar putea rămâne fără tichete

Coaliția guvernamentală ar face orice pentru acoperirea deficitului bugetar. Nu mai știe de unde să taie. Drept urmare, potrivit scenariului propus de PNL, peste 1 milion de bugetari ar putea spune adio voucherelor de vacanță. Iar anumite taxe și impozite se măresc. Românul, devine tot mai pauper.

Tichetele de vacanță sub semnul întrebării

Trebuie spus că bugetarilor li se oferă anual tichete de vacanță care au o valoare totală de 1.450 de lei. Acestea vin ca un bonus pentru angajaţii de la instituţiile statului.

În această perioadă, liderii Coaliției de guvernare discută intens o serie de măsuri fiscale, care să fie aplicate în contextul nevoii de scădere a deficitului bugetar enorm, care pune țara în riscul de a pierde finanțările europene.

În privința tichetelor de vacanță, la propunerea PNL, s-a discutat fie eliminarea lor completă, fie acordarea lor doar bugetarilor cu venituri mai mici de 5.000 de lei, fie acordarea lor doar în extrasezon, pentru a sprijini mai bine sectorul HoReCa.

Coaliția guvernamentală vine cu noi impozite și taxe

Si nu sunt sigurele măsuri discutate și propuse de coaliția PSD-PNL, care îi vor afecta pe români. Două dintre ele au fost agreate de ambele partide, potrivit RomâniaTV.

Impozite 2023: Câți bani trebuie să plătești la stat dacă ai firma pe numele tău

Este vorba despre supraimpozitarea profitului transferat în altă țară sau într-un paradis fiscal de unele companii. Ar urma să se introducă o taxă de 15%.

În plus, ambele partide ar fi de acord cu impozitarea cu 1% pentru cetățenii care dețin proprietăți imobiliare cu valoare cumulată de peste 500.000 de euro.

Alte măsuri luate în calcul țin de majorarea impozitelor pe dividente de la 8% la 10%, iar firmele care depășesc rata de profitabilitate de 30% să plătească un impozit de 1% pe cifra de afaceri.

Mai sunt dezbătute o serie de majorări de taxe: creșterea TVA de la 9% la 19% pentru restaurante, creșterea taxei pe zahăr și sucurile carbogazoase, creșterea taxelor pentru licențele la jocuri noroc, creșterea taxelor pentru alcool și tutun, creșterea TVA la 19 % la hrana pentru animale și plata CASS pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...