Schimbare majoră pentru bucureșteni. Se va întâmpla la metrou, în tramvai sau autobuz

Andreea Bisinicu 31.10.2020, 19:08
Schimbare majoră pentru bucureșteni. Se va întâmpla la metrou, în tramvai sau autobuz

Schimbare majoră pentru bucureșteni. Se va întâmpla la metrou, în tramvai sau autobuz. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut anunțul. Toți cei din București vor observa asta.

Ce se va întâmpla la metrou, în tramvai sau autobuz

Ce se va întâmpla la metrou, în tramvai sau autobuz. Nicuşor Dan, a anunţat că, în curând, va exista un bilet unic pentru mijloacele de transport public de suprafaţă din Capitală.

Primarul îi asigură pe cei din Capitală că nu va dura mult până când toți cetățenii se vor plimba cu un singur bilet prin tot orașul, care să fie valabil la toate mijloacele de transport în comun.

„Fără îndoială că o să avem curând un bilet unic, pentru că e logic ca lucrul ăsta să se întâmple. A şi funcţionat această chestiune în urmă cu patru sau cinci ani dacă nu mă înşel”, a declarat Nicuşor Dan la Digi 24.

Ce schimbari vrea Nicusor Dan sa faca in ceea ce priveste transportul in comun din Bucuresti
Ce schimbari vrea Nicusor Dan sa faca in ceea ce priveste transportul in comun din Bucuresti

De ce nu vrea Nicușor Dan să preia metroul

Da, ai citit bine. Se pare că românii vor fi, în continuare, nevoiți să își procure un bilet special pentru STB și când vor coborî la metrou, să-și cumpere o cartelă.

Schimbare majoră! Se va întâmpla la metrou, în tramvai sau autobuz. Tot Nicușor Dan a susţinut că nu vrea să preia metroul la Primăria Capitalei, momentan. Motivul ar fi unul foarte simplu. Acesta ar presupune plata unei subvenţii în plus.

„În acest moment, Bucureştiul plăteşte o subvenţie consistentă către transportul public de suprafaţă, plăteşte o subvenţie consistentă către sistemul de încălzire, nu îşi permite să mai plătească o subvenţie pentru metrou. Ăsta  este motivul pentru care nu doresc în acest moment ca metroul să vină la Primăria Capitalei. Însă din punctul de vedere al bucureşteanului care foloseşte transportul public, pe el nu trebuie să-l intereseze dacă există o companie sau există două companii, pe el tot ce-l interesează este să aibă un bilet cu care să intre sau în metrou sau în autobuz, să aibă o călătorie de o oră cu unul sau cu altul, îl interesează ca staţiile să fie cât mai apropiate unele de celelalte”, a afirmat Nicușor Dan, potrivit Adevărul.

Edilul municipiului București a explicat, de asemenea, faptul că există măsurători exacte privind numărul de călători care intră cu o cartelă la metrou sau în mijloacele de transport în comun de suprafaţă, administrate de Primăria Capitalei.

„Trebuie să existe doar un mecanism corect de decontare între aceste două entităţi, asta e tot. Este ceva extrem, extrem de simplu de făcut. Cele două societăţi vor rămâne diferite”, a mai afirmat primarul general al Capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe