Când va începe mandatul de primar al Capitalei pentru Nicușor Dan. Avem data exactă. Tocmai a fost validat în funcție

Alexandru Catalan / 26.10.2020, 17:29
Când va începe mandatul de primar al Capitalei pentru Nicușor Dan. Avem data exactă. Tocmai a fost validat în funcție

Nicuşor Dan susţine că va prelua mandatul de primar general la finele săptămânii, la mai bine de o lună de la alegerile locale Nicuşor Dan, noul primar ales al Capitalei, îşi va prelua mandatul joi sau cel mai târziu vineri.

Update, ora 17.20. Nicușor Dan tocmai a fost validat în funcția de Primar al Bucureștiului. Curtea de Apel a respins cele 52 de contestații făcute de PSD, iar candidatul PNL și USR PLUS își va putea începe mandatul.

Când preia Nicușor Dan mandatul de primar al Bucureștiului

Anunţul a fost făcut duminică seara chiar de către noul primar, de la a cărui alegere oficială a trecut deja o lună. În fapt, e o premieră în istoria post-decembristă a României ceea ce se întâmplă cu predarea ştafetei între Gabriela Firea, fost primar general, dar încă în exerciţiu, deşi a pierdut alegerile, şi Nicuşor Dan, câştigătorul scrutinului electoral din 27 septembrie.

Totul se datorează unui număr de 52 de contestaţii la adresa alegerii şi validării lui Nicuşor Dan, venite din partea unor consilieri şi simpatizanţi ai Partidului Social Democrat.

Nicusor Dan si Vlad Voiculescu vor fi primarul si viceprimarul Capitalei

„E un mod simplu de a trage de timp înainte de instalarea mea ca primar al Bucureştiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident sunt vizat în acest dosar, şi nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri. Deci acţiunile acelea nu au nicio bază”, a afirmat duminică seara Nicuşor Dan, la B1 TV.

În opinia acestuia totul se va clarifica în următoarele patru sau cinci zile, maxim.

„Eu sper că procesul în instanţă în care se vor judeca cele 52 de apeluri să aibă loc luni, la Curtea de Apel, şi sunt convins că rezultatul va fi cel firesc la o lună de la alegeri. Validarea va fi probabil joi sau vineri, săptămâna aceasta. E o oarecare confuzie, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună de zile, când nu am avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea şi o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat. Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci”, a mai spus Nicuşor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI