Schimbare la 180 de grade în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Soțul acesteia, suspectul principal în decesul artistei

Elena Avramescu, Aurora Popa 26.02.2021, 10:23
Schimbare la 180 de grade în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Soțul acesteia, suspectul principal în decesul artistei

Schimbare în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Se pare că procurorii ieșeni au decis să schimbe calitatea pe care pianistul Codrin Constantin Nicoară o avea în dosarul morții soției sale. În acest sens, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași îl consideră acum suspect pe soțul regretatei artiste, după decesul acesteia.

Schimbare în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

La sfârșitul anului trecut, Maria Macsim Nicoară a murit, după mai multe luni petrecute prin spitalele din Iași. În prezent, Codrin Nicoară este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, asta după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au schimbat calitatea pe care pianistul Codrin Constantin Nicoară o avea în dosarul decesului soției sale, în cea de suspect. Decizia a fost confirmată în cursul zilei de ieri de către anchetatori.

Da, este adevărat, în acest caz, persoana are acum calitatea de suspect. Infracțiunea vizată de procurorul de caz este cea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Cercetările continuă, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În decembrie 2020, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a decedat, lăsând multă tristețe în jur. Artista s-a chinuit vreme de multe luni, după ce a ajuns la spital în comă, asta întâmplându-se la începutul lunii mai 2020, când artista a fost dusă la spital.

Pacienta în vârstă de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap, au precizat atunci reprezentanții SMURD Iași.

Schimbare la 180 de grade in cazul mortii mezzosopranei Maria Macsim Nicoara
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoara, alaturi de sotul sau

Cerectările nu au fost finalizate după decesul artistei Maria Macsim Nicoară

Imediat după, procurorii au deschis o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu despre un accident. În acest sens, au fost audiați mai mulți martori, precum rude ale artistei, însă, pentru că Maria Macsim Nicoară nu a putut să vorbească, cercetările au stagnat. După decesul îndrăgitei artiste, cercetările nu putut să fie finalizate. Procurorii încearcă să descopere dacă mezzosoprana a fost victima unui accident casnic sau dacă, în acest caz, a fost vorba despre altceva.

După acest accident nefericit, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori, în dauna soțului artistei, Codrin Constantin Nicoară. În plus, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de sora artistei. Procesul intentat de sora artistei Maria Macsim Nicoară soțului acesteia, pianistul pianistul Codrin Constantin Nicoară, a început la data de 1 iulie 2020, iar femeia, care locuiește în județul Bacău, le-a cerut judecătorilor să o lase pe artistă în grija ei.

Însă asta nu este tot. La data de 12 octombrie 2020, două rude de-ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară l-au dat în judecată pe soțul artistei iar acestea le-au cerut judecătorilor să emită un ordin de protecție împotriva pianistului Codrin Constantin Nicoară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI