Gestul neașteptat făcut de soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce decizie a luat bărbatul după moartea solistei din Iași

Iancu Andreea, Anca Manolica 20.01.2021, 15:21
Gestul neașteptat făcut de soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce decizie a luat bărbatul după moartea solistei din Iași

Anul trecut, artista Maria Macsim Nicoară a ajuns în stare gravă la spital după ce ar fi căzut în locuința sa. Medicii i-au oferit puține șanse de supraviețuire, însă spre finalul lui 2020 starea solistei Operei din Iași ar fi fost tot mai bună. Din păcate, aceasta a trecut la cele sfinte în luna decembrie. Recent, soțul mezzosopranei a luat o decizie neașteptată, care o privea pe solistă.

Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață în luna decembrie

O lungă suferință i-a curmat viața solistei de operă din Iași, după ce aceasta ar fi căzut în locuința sa în data de 9 mai. La câteva ore bune de la incident, soțul mezzosopranei a sunat la 112, iar un echipaj a dus-o la spital în stare gravă pe artistă. Din păcate, încă de la primele investigații, medicii au fost rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Maria Macsim Nicoară a fost găsită inconștientă în casa în care locuia alături de socrii și de soțul său. Aceasta prezenta leziuni multiple la nivel cerebral, toracic și al coloanei, aflându-se deja în comă.

Până la finalul lunii decembrie mezzosoprana a fost internată în mai multe spitale, fiind de asemenea supusă mai multor intervenții chirurgicale. În tot acest timp, o anchetă a fost demarată în rem pentru a se afla cauza care a dus la această situație. Totuși, în ciuda faptului că procurorii continuă investigațiile, solista a pierdut lupta și s-a stins din viață în noaptea de miercuri spre joi, 24 decembrie, după ce familia a solicitat ca aceasta să fie externată în data de 8 decembrie.

Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana din Iași, a decedat
Maria Macsim Nicoară, mezzosoprana din Iași, a decedat

Decizia luată de soțul mezzosopranei după trecerea în neființă a solistei

Pianistul Codrin Constantin Nicoară, soțul mezzosopranei a luat însă o decizie cu privire la un proces pe care îl intentase Spitalului Clinic de Recuperare din Iași. Bărbatul solicitase documentele medicale cu privire la starea de sănătate a soției sale. El a dat în judecată spitalul pe data de 7 octombrie.

Solicit să se dispună obligarea pârâtului Spitalul Clinic de Recuperare să-mi elibereze dosarul medical al soției mele, Maria Macsim Nicoară, a menționat pianistul Codrin Constantin Nicoară.

După moartea Mariei Macsim Nicoară, soțul îndurerat a decis să renunțe la procesul împotriva unității medicale printr-o cerere scrisă, potrivit procedurii. 

Instanța ia act de renunțarea reclamantului Codrin Constantin Nicoară la judecata cererii în contradictoriu cu Spitalul Clinic de Recuperare. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, au precizat recent judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI