EXCLUSIV Beatrice Rancea, detalii neștiute despre soprana Maria Macsim Nicoară. Ce mesaj i-a trimis înainte de a intra în comă

Alexandru Catalan 29.12.2020, 18:28
EXCLUSIV Beatrice Rancea, detalii neștiute despre soprana Maria Macsim Nicoară. Ce mesaj i-a trimis înainte de a intra în comă

Beatrice Rancea, detalii neștiute despre soprana Maria Macsim Nicoară. Cazul Mariei Macsim Nicoară, mezzosoprana Operei din Iași, e departe de a se fi încheiat. Solista s-a aflat în comă din 8 mai până în 23 decembrie, când a survenit decesul. Artista din Iași a ajuns în atenția presei locale şi centrale urmare a incidentului înregistrat în primăvară, în propria casă, când a alunecat pe scări.

Beatrice Rancea, detalii neștiute despre soprana Maria Macsim Nicoară

Soțul artistei a chemat Savarea d-abia a doua zi, mult prea târziu, având în vedere leziunile suferite. Managerul Operei din Iaşi, Beatrice Rancea, a făcut dezvăluiri, în exclusivitate pentru impact.ro. Intuia că fosta ei colegă are serioase probleme conjugale. Beatrice a fost și cea care i-a trimis sopranei un ultim mesaj de încurajare, înainte de a se prăbuși pe scări.

Maria Macsim Nicoară a fost înmormântată sâmbătă. Soțul ei, acuzat că ar fi lăsat-o să agonizeze, după ce a căzut pe scări, nu a condus-o pe ultimul drum

Maria Macsim Nicoară a fost înmormântată sâmbăta trecută. Au condus-o pe ultimul drum apropiații, dar și colegii, însă marele absent s-a dovedit a fi soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, acuzat că nu ar fi chemat Salvarea imediat după ce a găsit-o căzută de pe scări. El nu a apreciat gravitatea rănilor și a mai ținut-o în casă aproape încă o zi, deși solista de operă avea leziuni grave la cap, torace și coloană. Familia mezzosopranei l-a acuzat de neglijenţă. Soţul Mariei Macsim Nicoară a negat însă constant toate acuzaţiile aduse. Există însă informaţii, neconfirmate însă, că solista ar fi consumat alcool în ziua nenorocirii.

”În seara accidentului, pe la ora 20.40, i-am trimis un mesaj de încurajare”

Contactată de reporterii impact.ro, Beatrice Rancea, directoarea Operei din Iaşi, ne-a oferit câteva detalii despre solista care a părăsit această lume mult prea devreme: “Maria Macsim Nicoară a fost un om cu totul deosebit. Nu ştiu amănunte despre viaţa ei personală, fiindcă nu era genul de om care să fi adus pe scenă asemenea tip de probleme, cele de acasă. Dar, ca oricare dintre noi, trebuie să fii trecut prin momente dificile. Şi acum vă vorbesc în cunoştinţă de cauză, fiindcă unul din ultimele mesaje pe care le-a schimbat Maria în această viaţă cu cineva a fost cu mine. Am descoperit că în seara cu pricina, pe la 20.40, i-am trimis un mesaj de încurajare. Ştiam ceva despre problemele ei de acasă, dar eram şi în perioada în care ne pregăteam să ieşim din starea de urgenţă şi i-am scris ceva de genul . Nu bănuiam nimic din tragedia ce va urma”.

“Am colaborat cu Maria încă din 2011, anul sosirii mele în Iaşi”

Beatrice a mai adăugat că fosta ei colegă este regretată de colegii săi de la Opera ieşeană. “Am colaborat cu ea încă din 2011, anul sosirii mele în Iaşi. Ca atare, era distribuită în multe spectacole, fie în , fie în sau în . Ceea ce avantajează Opera, faţă de teatru, e că trebuie să ai, prin natura meseriei, mai multe distribuţii, ca să asiguri viaţă lungă spectacolului în sine. Ca atare, aşa s-a întâmplat şi în cazul spectacolelor Mariei”, a mai precizat Beatrice Rancea, cea care a străbătut la rândul ei, un an dificil, în luna noiembrie fiind lovită de o formă uşoară de COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe