Schimbare importantă la Facebook. Toți utilizatorii așteptau această funcție

Diana Radu 14.06.2020, 09:50
Schimbare importantă la Facebook. Toți utilizatorii așteptau această funcție

Una dintre cele mai populare rețele de socializare, Facebook vine cu o veste bună pentru utilizatorii aplicației. Acum, Facebook Messenger va permite securizarea aplicației cu Face ID sau cu Touch ID, precum și cu alte sisteme de securitate biometrică. Anunțul a fost făcut oficial de către companie.

Facebook Messenger va avea funcția de securizare cu Face ID, Touch

Reprezentanții Facebook au anunțat că aplicația Messenger va avea funcția de blocare-deblocare Face ID, Touch ID, pentru a le oferi utilizatorilor funcții de securitate suplimentare. WhatsApp are deja de ceva vreme funcția această funcție care va fi introdusă și de Facebook.

Momentan funcția Face ID, Touch ID de la aplicația de Messenger de la Facebook se află în perioada de testare pentru telefoanele iPhone, logarea securizată fiind cerută la câteva minute, sau o oră de la închiderea aplicației, iar în panoul de multitasking ea va rămâne cu datele ascunse.

facebook, schimbare, chat
Facebook Messenger va avea în curând funcția de securizare cu Face ID, Touch

Facebook Messenger are și o descriere atașată meniului în care funcția nouă este prezentată, iar conform ei, vom putea răspunde la mesaje sau răspunde la apelurile primite prin platforma chiar dacă securizarea e activată. Dacă este oferit suport pentru blocarea Facebook Messenger cu Face ID, atunci în mod sigur va fi suport și pentru Touch ID, iar asta pentru ca API-urile sunt aceleași, deci utilizatorii vor avea metode diferite de deblocare, în functie de ce fel de telefon dețin.

Facebook Messenger include acest sistem de blocare biometrică la peste 2 ani de zile după ce Face ID a fost lansat, fără a oferi vreo explicație pentru această întârziere. De menționat este faptul că aplicația principală Facebook nu deține această funcție, însă aplicația de Messenger va permite în curând securizarea, adtfel încât nimeni nu îți va putea citi mesajele facă telefonul este blocat.

Urmăriți Impact.ro și pe