Schimbare importantă la Facebook. Cum va arăta în curând rețeaua ta preferată

Andrei Cezar 13.05.2020, 09:52
Schimbare importantă la Facebook. Cum va arăta în curând rețeaua ta preferată

Schimbare importantă la Facebook. După ce au introdus un nou emoticon la reacții, platforma trece printr-o schimbare importantă de look. Este vorba despre o nouă interfață dedicată în special utilizatorilor desktop.

Facebook, schimbare importantă a interfeței

Noua interfață a Facebook se numește ”FB5”, sau ”The New Facebook” și ne duce imediat cu gândul la o schimbare radicală pe care o propun dezvoltatorii rețelei sociale. Cu ajutorul acestei noi interfețe se dorește creșterea vitezei de utilizare a site-ului, scrie Protv.ro.

Noua grafică a fost implementată, mai întâi, în luna martie, pentru un număr limitat de utilizatori. Treptat a început să fie disponibilă pentru toți cei care o folosesc. Această schimbare a design-ului se adresează în special celor care utilizează rețeaua de socializare pe desktop.

Noua grafică este reprezentată de introducerea modului Dark, care poate fi activat foarte ușor:

  1. Click pe săgeata îndreptată în jos, pe care o regăsiți în partea dreapta sus a paginii de Facebook.
  2. Activați opțiunea ”Switch to new Facebook”
  3. Click pe aceeași săgeată în jos și bifați ”Dark mode”, astfel încât să fie activ.
Schimbare importantă la Facebook. Cum va arăta în curând rețeaua ta preferată
Schimbare importantă la Facebook. Cum va arăta în curând rețeaua ta preferată

Motivele upgrade-ului

Spuneam ceva mai sus că această nouă versiune a site-ului este dedicată în special utilizatorilor desktop. Explicația ne este dată chiar de reprezentanții rețelei, care spuneau la conferința F8 de anul trecut că scopul interfeței este să atragă această categorie de utilizatori către secțiuni precum: Events, Groups, Messaging, pe care utilizatorii de mobil le utilizează frecvent.

Motivul este că oamenii se retrag din ce în ce mai mult în grupuri private și mesagerie, pe când utilitățile de bază ale Facebook rămân organizarea evenimentelor împreună cu prietenii și păstrarea legăturii cu contacte de serviciu și cunoștințe mai îndepărtate.

Chiar dacă News Feed-ul rămâne important, administratorii Facebook recunosc că secțiunea este în prezent dominată de postări din categoria junk, selectate în baza unor algoritmi care nu mai țin pasul cu paginile de pe care este distribuit conținut de calitate îndoielnică.

Urmăriți Impact.ro și pe