Schimbare importantă în școlile din România. Elevii vor fi cei avantajați, se vor bucura

Badea Violeta 03.11.2022, 15:47
Schimbare importantă în școlile din România. Elevii vor fi cei avantajați, se vor bucura

Odată cu trecerea la ora de iarnă, mai multe unități de învățământ din țara noastră au trecut, de curând, la programul de iarnă, care implică scurtarea orelor de curs și a pauzelor, cu câte cinci minute. Acest lucru îi bucură enorm pe elevi, însă cei din Ministerul Educației nu sunt la fel de încântați. Iată ce mesaj le-a transmis directorilor!

Mai multe școli din România au trecut la programul de iarnă

Directorii mai multor unități de învățământ din țară au permis scurtarea orelor de curs și a pauzelor, veste care nu le-a picat deloc bine celor din Ministerul Educației.

Aceștia i-au atenționat pe conducătorii școlilor și le-au transmis că pot să facă acest lucru doar în condiții meteo extreme, ceea ce nu este cazul acum.

De asemenea, și părinții s-au arătat nemulțumiți de decizia școlilor. Aceștia au semnat chiar și o petiție prin care arată că renunțarea la cinci minute din ora de 50 de minute și alte cinci din pauza de 10 minute ar duce la pierderea a 600 de minute lunar, adică 10 ore.

„Din punctul nostru de vedere, ar trebui să nu transformăm școlile într-un supermarket, să mergem pe un sistem educațional redus. Nu există un program de iarnă în sistemul de învățământ. Avem ore de 50 de minute cu pauze de 10 minute și atât.

Nu avem un program special dacă vine iarna, dacă vom avea zăpadă de nu știu câți metri, atunci e altceva, dar că se face întuneric mai devreme nu e un motiv”, a precizat un părinte pentru stirileprotv.ro.

Citește și Cum vor funcționa școlile în această iarnă. Orarul elevilor, clarificat de Ministerul Educației. „Orice minut de școală contează”!

Mai multe scoli din Romania au redus durata orelor de curs si a pauzelor
Mai multe scoli din Romania au redus durata orelor de curs si a pauzelor

Ministerul Educației nu este de acord cu orarul redus

Așa cum am precizat și mai sus, Ministerul Educației nu încurajează sub nicio formă orarul redus. Asta și din cauza pierderilor de materie generate de pandemie.

„Nu este un moment privit din două perspective. Pe de-o parte, a pierderilor în învățare, pentru că venim după o perioadă în care a fost pandemie cu pierderi mari și, pe de altă parte, nu putem invoca condiții meteorologice grave care să conducă la așa ceva, cum e zăpada de un metru.

Ministerul a transmis această circulară în școli și a rugat colegii inspectori să monitorizeze cu atenție situația”, a declarat Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației, potrivit aceleiași surse.

Citește și Decizie surprinzătoare luată de Ministerul Educației. A fost anunțat un nou program!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...