Cum vor funcționa școlile în această iarnă. Orarul elevilor, clarificat de Ministerul Educației. „Orice minut de școală contează”

Badea Violeta 01.11.2022, 13:32
Cum vor funcționa școlile în această iarnă. Orarul elevilor, clarificat de Ministerul Educației. „Orice minut de școală contează”

Mai multe unităţi de învăţământ au trecut la orarul de iarnă, mai exact au redus durata orelor de curs şi a pauzelor. Însă, Ministerul Educaţiei nu este deloc de acord cu acest lucru. Iată ce au transmis oficialii!

Ministerul Educației nu dorește ca școlile să treacă la orarul de iarnă

Ministerul Educației nu este de acord cu reducea timpului de învățare al elevilor, ținând cont de pierderile importante din perioada de vârf a pandemiei de coronavirus. Marți, 1 noiembrie, instituția a trimis un comunicat de presă prin care a precizat că descurajează aceste practici.

„Date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, orice minut de școală contează. De aceea, am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la programul de iarnă.

Rugăm, pe această cale, directorii, profesorii, elevii și părinții să susțină apelul pe care l-am lansat și să depună toate eforturile, astfel încât să nu mai existe practici și acțiuni ce pot conduce la pierderi de învățare.”, se arată în informare.

Citește și Facturile la încălzire nu îi sperie pe guvernanți. Premierul Ciucă și Ministrul Educației dau asigurări că orele elevilor se vor desfășura normal în această iarnă!

Ministerul Educatiei nu este de acord cu trecerea scolilor la orarul de iarna
Ministerul Educatiei nu este de acord cu trecerea scolilor la orarul de iarna

Care a fost reacţia ISMB

La scurt timp după solicitarea Ministerului Educației, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Larisa Gojnete, a oferit o primă reacție. Oficialul a spus că recomandarea este una justificată din motivele care sunt precizate în adresa respectivă.

„Recomandarea este justificată din motivele care sunt precizate în adresa respectivă, pentru că venim după o perioadă în care s-au înregistrat nişte pierderi din punct de vedere educaţional şi atunci este foarte bine să valorificăm fiecare moment care poate fi unul de învăţare pentru elevi”, a declarat inspectorul, potrivit celor de la Agerpres.

Totodată, Larisa Gojnete a precizat că, în anumite situații punctuale, școlile vor lua cele mai bune decizii pentru copii.

„Dacă se va impune, în situaţii punctuale, sunt convinsă că se va face ce este mai bine pentru copii în situaţia respectivă. Recomandarea a venit în contextul în care se ştia că există această măsură care se ia la nivelul unităţilor de învăţământ. Este bine ca aceste decizii să fie luate, în primul rând, particularizat şi apoi să fie bine fundamentate”, a mai transmis inspectorul, conform aceleiași surse.

Citește și Ce se întâmplă cu bursele neplătite ale elevilor. Motivul pentru care există întârzieri, anunțul oficial al Ministerului Educației!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...