Schimbare imensă în Poliția Română. Se întâmplă după 50 de ani

Madlen Moraru 29.07.2020, 17:48
Schimbare imensă în Poliția Română. Se întâmplă după 50 de ani

A fost anunțată o schimbare imensă pentru Poliția Română. Demersurile au fost făcute după 50 de ani. Vestea a fost dată chiar de către șeful MAI, Marcel Vela.

Schimbare imensă în Poliția Română

În această miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut un anunț care îi vizează în mod direct pe polițiștii români. După 50 de ani în care au fost folosite la datorie cu mare nădejde de către oamenii legii, cunoscutele pistoale Carpați vor ieși la pensie. Mai exact, acest tip de armă de foc va fi scoasă din folosință pentru ofițerii, agenții și toți cei care au drept să poarte o armă, din cadrul Poliției Române.

Vestea a fost dată cu puțin timp în urmă de către Marcel Vela, care a mai susținut și că oamenii legii români se vor bucura de aparatură și armament de ultimă generație, cu mult mai performantă. Polițiștii români vor fi dotați cu pistoale Beretta de ultimă generație, ce vor înlocui clasicele pistoale Carpați. Este o schimbare ce trebuia pusă în practică și cu câțiva ani în urmă.

Schimbare imensă în Poliția Română. Se întâmplă după 50 de ani
Pistoalele Carpați vor fi în sfârșit scoase din uz, după ce polițiștii români le-au folosit mai bine de 50 de ani la datorie

Ce se întâmplă după 50 de ani. Anunțul ministrului Vela

Anunțul legat de scoaterea din uz a pistoalelor Carpați a venit în această miercuri, din partea lui Marcel Velea. Șeful MAI s-a aflat la un eveniment de prezentare în acest sens, în care a vorbit despre noile achiziții ce vor îmbunătăți condițiile de muncă pentru polițiști. De asemenea, până la acest moment celebrele pistoale deveniseră deja un risc pentru cei care le foloseau. Totodată, în luna februarie din 2019, mai bine de jumătate dintre oamenii legii din România foloseau pistoale Carpați. Deși cu o amplă valoare istorică, armele de foc se puteau descărca accidental sau se blocau la utilizare.

„Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după multe zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale. (…) Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii”, a susținut ministrul Marcela Vela, potrivit Mediafax.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe