Mașinile Poliției Române vor fi de nerecunoscut. Care este motivul

Raluca Juncu 16.07.2020, 16:15
Mașinile Poliției Române vor fi de nerecunoscut. Care este motivul

Poliția Romă are planuri mari pentru acest an în ceea ce privește rebranduirea. Reprezentanții instituției intenționează să recurgă la mai multe modificări, atât la nivel de dotări, cât și în ceea ce privește înfățișarea.

Noi schimbări la Poliția Română. „O redefinire a Poliției”

Pe fondul accentuării unor neînțelegeri mai vechi care există între polițiștii naționali și cei de la diviziile locale, Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat schimbări semnificative de ordin cromatic, în Poliția Română.

Sursa foto: huff.ro
Sursa foto: huff.ro

„O să vedeți, cât de curând, că polițiștii vor arăta altfel în stradă. O redefinire a Poliției, o delimitare clară a competențelor, înseamnă o adevărată reformă (…)

Se face această nouă colantare în prețul inițial pentru mașinile noi. Pentru celelalte intră în costurile normale. Când se refac branduirile se fac în forma nouă. O să achiziționăm și bastoane cu șocuri electrice și, în contextul pandemiei, căști cu vizetă, pentru a-i proteja”, a declarat ministrul Marcel Vela, potrivit obersvatornews.ro.

Aceste schimbări se vor vedea în noile culori ale uniformelor și ale mașinilor de patrulă a Poliției Române, introduse cu scopul de a se diferenția echipajele.

„Au fost situații când cetățenii ne-au confundat cu cei de la Locală, după ce am soluționat sesizarea le-am explicat diferențele. Au înțeles și au spus că pe viitor vor fi mai atenți cui se vor adresa”, a declarat Daniela Juravle, polițist, potrivit sursei citate.

Rebranduirea a fost adoptată în concordanță cu mai multe culori adoptate de autoritățile din alte state membre UE, precum Germania. În acest sens, s-au făcut deja primii pași spre schimbare. Autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben. Calitatea acestor autocolante este mult mai ridicată, însă cel mai important este faptul că aceste noi culori pot fi vizibile până la 500 de metri, comparativ cu 200-300 de metri care indică vizibilitatea de acum.

Recent, Marcel Vela a anunțat că polițiștii vor fi echipați cu BodyCam, niște camere video portabile prin are polițistul va filma momentele în care se află pe teren și va surprinde interacțiunile cu cetățenii pentru a nu mai exista ulterior probleme în gestionarea situațiilor.

Urmăriți Impact.ro și pe