Scene incredibile la Tecuci, unde o elevă s-a aruncat de la etajul 1 al școlii după ce a fost uitată în clasă de învățătoare și încuiată cu cheia

Elena Avramescu 19.11.2021, 10:54
Scene incredibile la Tecuci, unde o elevă s-a aruncat de la etajul 1 al școlii după ce a fost uitată în clasă de învățătoare și încuiată cu cheia

Incidentul nefericit s-a petrecut la Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci, când o fetiţă de şase ani, de la clasa pregătitoare, s-a aruncat de la etajul 1 al unităţii de învăţământ, asta după ce a fost uitată în clasă de învăţătoare, iar sala de clasă a fost încuiată cu cheia.

O elevă din Tecuci s-a aruncat de la etajul 1 al școlii

Conform conducerii unităţii de învăţământ, incidentul s-a petrecut joi, la ora 11.45, la finalul orelor, atunci când doamna învăţătoare a scos copiii din clasă pentru a-i conduce la poartă, acolo unde îi aştepta părinţii.

Astfel că elevii au fost aşezaţi în coloană, câte doi, însă un elev i-a atras atenţia cadrului didactic, s-a aplecat către copil, neobservând că fetiţa s-a întors în clasă. Astfel că a încuiat sala de clasă pentru că îşi lăsase lucrurile personale acolo, după care a coborât cu elevii. Însă până să se întoarcă învăţătoarea în clasă, eleva s-a panicat, s-a urcat pe scaunul de la catedră şi a decis să sară pe geam. Din fericire, a fost prinsă în braţe de un alt cadru didactic, care a văzut-o la timp la geam.

Din cele relatate de doamna directoare, la ieşirea din clasa, la finalul orelor, doamna a scos toţi elevii pe hol, un elev i-a atras atenţia, moment în care eleva s-a dus din nou în clasa, fără să fie observată. Doamna a încuiat uşa şi nu a văzut că eleva a rămas în clasă.

Copilul s-a speriat, s-a panicat şi a sărit pe geam. În acel moment, din fericire, o altă doamnă învăţătoare ieşea din scoală şi a prins fetiţa, aceasta lovindu-se doar uşor la picior, a declarat Gina Brânzan, inspector general al ISJ Galaţi, potrivit Adevărul.

Părinţii n-au stat pe gânduri și au mers cu fetița imediat la Spitalulul de Pediatrie din Galaţi pentru investigaţii, însă, din fericire, copilul s-a ales doar cu o mică leziune la genunchi şi a nu a necesitat internare.

Fetiţa este bine, a avut doar o zgârietură la genunchi. Este acum la şcoală cu mama. A vorbit şi cu psihologul. Fetiţa nu a ştiut cum să gestioneze momentul, s-a panicat şi a sărit pe geam. Doamna învăţătoare este un cadru didactic model. Este foarte afectată de cele întâmplate, a spus Adriana Lefter, directorul Şcolii „Elena Doamna”.

Reprezentanţii Inspectorului Şcolar Galaţi au ajuns în cursul dimineții de vineri la unitatea de învăţământ pentru a putea analiza incidentul.

În această dimineaţă, doi colegi de la ISJ au plecat la Tecuci pentru a discuta cu doamna învăţătoare şi părinţii fetiţei. A fost chemat şi psihologul pentru a sta de vorbă cu fetiţa. Noi ştim că este bine, a adăugat inspectorul general.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...