Mesajul neaşteptat trimis de Sorin Cîmpeanu profesoarei din Tecuci care a fost ameninţată cu moartea pentru că a vorbit despre vaccin

Badea Violeta 25.10.2021, 09:18
Mesajul neaşteptat trimis de Sorin Cîmpeanu profesoarei din Tecuci care a fost ameninţată cu moartea pentru că a vorbit despre vaccin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a transmis un mesaj profesoarei din Tecuci care a fost ameninţată cu moartea pentru că le-a predat elevilor o lecție despre benficiile vaccinului. Iată ce i-a transmis oficialul.

 Sorin Cîmpeanu a luat legătura cu profesoara din Tecuci

Cazul profesoarei din Tecuci a făcut înconjurul României. Florentina Golea a primit amenințări cu moartea, fiindcă a îndrăznit să le vorbească elevilor săi de beneficiile vaccinării. Totul s-a aflat după ce profesoara a publicat informația pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, postarea sa a fost preluată de către Ro Vaccinare, dar mai mulți utilizatori care nu sunt de acord cu vaccinarea au început să o amenințe pe Florentina Golea. Mai exact, aceste persoane i-au transmis că știu unde locuiește și că vor veni după ea.

Ministrul Sorin Cîmpeanu nu a ramas indiferent la aceasta situatie și a ținut să aibă o discuție cu profesoara respectivă. Oficialul i-a transmis că o apreciază și o sprijină în cazul în cazul în care va dori să depună o plângere.

„Am avut o discuție cu doamna profesor Florentina Golea căreia i-am spus că o apreciez și are toată admirația mea pentru modul corect în care înțelege să își facă datoria de dascăl.

I-am oferit inclusiv inclusiv sprijin și asistență în cazul în care va dori să depună o plângere, însă doamna profesor a avut o atitudine așa cum îmi doresc să aibă toți dascălii din România, motiv pentru care Ministerul Educației o va susține în toate demersurile.

De astfel de oameni avem nevoie în educație. Din fericire sunt mulți colegi ai doamnei Golea care au aceeași abordare și care vor beneficia de recunoașterea Ministerului Educației pentru acest lucru”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Antena 3.

Sorin Cimpeanu a luat legatura cu profesoara din Tecuci 
Sorin Cimpeanu a luat legatura cu profesoara din Tecuci

Ministrul Educației, despre profesorii nevaccinați

Sorin Cîmpeanu a lămurit și problema profesorilor nevaccinați. Acesta a spus că reglementările CNSU, validate la nivelul hotărârii de guvern, prevăd limitarea accesului persoanelor ce nu beneficiază de certificat vede. Însă, acestea se referă la vizitatori, nu la angajați.

„Conform ordinului de ministru toate școlile de stat și grădinițele de stat intră în vacanță pentru două săptămâni, din 25 octombrie până pe 5 noiembrie.

Reglementările CNSU, validate la nivelul hotărârii de guvern, prevăd limitarea accesului persoanelor ce nu beneficiază de certificat vede, fiind vorba de vizitatori nu de angajați.

În măsura în care se va finaliza aprobarea în Parlament a proiectului de lege care vizează și angajații, se vor aplica aceste măsuri. În momentul de față măsura vizează vizitatorii instituțiilor publice și nu angajații”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe