Scene dramatice în Capitală după ce a plouat torenţial o oră. Calea Văcăreşti s-a transformat într-o apă curgătoare. Panică totală printre şoferi

Ana Anitoiu 11.06.2021, 22:57
Scene dramatice în Capitală după ce a plouat torenţial o oră. Calea Văcăreşti s-a transformat într-o apă curgătoare. Panică totală printre şoferi

S-au înregistrat scene dramatice în Capitală după ce a plouat torenţial timp de o oră. Calea Văcăreşti s-a transformat într-o apă curgătoare, iar șoferii și motocicliștii surprinși de apa acumulată au intrat în panică.

Calea Văcărești din Capitală, transformată într-o apă curgătoare

Calea Văcărești din Capitală a început să semene mai degrabă cu o apă curgătoare decât cu o stradă destinată circulației. Bucureștenii care au trecut prin zona podului de la Mihai Bravu, cel ce traversează Dâmbovița, au avut parte de o surpriză. Podul a fost dat în folosire în anul 2014, dar astfel de probleme apar adesea atunci când plouă.

Oamenii au încercat să își vadă de drum prin apă fiecare cum a putut. Mai multe curți și subsoluri din București au fost inundate, iar câțiva copaci au căzut în timpul ploii, fără să fie înregistrate victime.

Scene dramatice in Capitala dupa ce a plouat torential o ora. Calea Vacaresti s-a transformat intr-o apa curgatoare. Panica totala printre soferi
Inundatie in Bucuresti

Care au fost cele mai afectate zone din București

Potrivit unui comunicat transmis de Apa Nova, ploaia puternică din București a afectat mai ales Sectoarele 3 și 4, unde s-au înregistrat peste 40l/mp. Compania a anunțat că a intervenit pe Calea Văcărești cu mai multe echipaje. Vezi AICI ce alte probleme a provocat ploaia în Capitală!

”Apa Nova intervine în teren cu 19 utilaje de mare capacitate, 23 de echipaje cu autoutilitare dotate cu pompe și un efectiv de intervenție de 114 persoane. Până în prezent, au fost înregistrate 70 de sesizări, nefiind probleme de circulație a mijloacelor de transport în comun, cu excepția zonei Șos Mihai Bravu, Calea Văcărești, unde se intervine cu mai multe echipaje.”, a transmis Apa Nova.

Prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo pentru București valabilă pentru acest sfârșit de săptămână, până duminică, la ora 23:00. Locuitorii Capitalei trebuie să se aștepte în continuare la ploi cu descărcări electrice. Mai mult, temperaturile maxime vor coborî ușor în ultima zi a săptămânii. Vezi AICI cum va fi vremea în fiecare săptămână a lunii iunie, conform ANM!

”Îndeosebi în cursul după-amiezelor vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 24…25 de grade, iar cele minime de 13…16 grade. Duminică (13 iunie), valorile termice vor fi în scădere astfel încât temperatura maximă va fi de 22…23 de grade”, au anunțat meteorologii de la ANM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...