Mall din sudul Capitalei, inundat după ploaia torenţială. Traficul este blocat în mai multe cartiere din Bucureşti. Mesaj RO-ALERT: “Adăpostiţi-vă!”

Ana Anitoiu 11.06.2021, 20:28
Mall din sudul Capitalei, inundat după ploaia torenţială. Traficul este blocat în mai multe cartiere din Bucureşti. Mesaj RO-ALERT: “Adăpostiţi-vă!”

Un mall din sudul Capitalei a fost inundat, vineri, după ce a plouat torențial. Traficul a fost blocat în mai multe cartiere, iar bucureștenii au primit un mesaj RO-ALERT prin care au fost sfătuiți să evite deplasările și să se adăpostească.

Un mall din sudul Capitalei, inundat

Clienții care se aflau vineri seară într-un mall din cartierul Berceni din București au fost luați prin surprindere când centrul comercial a fost inundat, după ce apa s-a infiltrat prin acoperiș. A curs apă din tavan, iar accesul la scările rulante a fost îngreunat.

”Avertizare meteo Cod portocaliu – averse însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Perioada de manifestare 11.06.2021, între orele 18:10 – 19:00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților”, a fost mesajul RO-ALERT.

Mall din sudul Capitalei, inundat dupa ploaia torentiala. Traficul este blocat
Inundatie in Bucuresti

Gara de Nord din București a fost inundată

De asemenea, din cauza ploii puternice, s-a acumulat apă și în Gara de Nord din București, unde sunt aşteptaţi în zilele următoare suporterii străini pentru meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal ce vor fi găzduite de Arena Națională. Peroanele au fost inundate.

Totodată, mai multe străzi, curți și subsoluri ale unor clădiri din București au fost inundate. S-a acumulat apă și în curtea Spitalului Sf. Ioan. În plus, în timp ce Capitala a fost sub Cod portocaliu de ploi și grindină, au căzut câțiva copaci pe carosabil, fără să fie înregistrate victime.

Prognoza meteo pentru acest weekend în București

Potrivit prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie, bucureștenii se pot aștepta în continuare la ploi cu descărcări electrice, până duminică, la ora 23:00. În plus, temperaturile maxime vor fi în ușoară scădere în ultima zi a săptămânii. Vezi AICI prognoza meteo pentru toată luna iunie!

”Îndeosebi în cursul după-amiezelor vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 24…25 de grade, iar cele minime de 13…16 grade. Duminică (13 iunie), valorile termice vor fi în scădere astfel încât temperatura maximă va fi de 22…23 de grade”, a informat ANM.

Cod galben de ploi în țară

De altfel, Bucureștiul nu este singurul oraș din România afectat de ploi în acest weekend. Conform meteorologilor de la ANM, până duminică, ora 23:00, sunt așteptate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină, în mai multe regiuni ale țării.

”Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp”, au anunțat meteorologii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...