Prognoza meteo pentru următoarea lună. Vremea, mai rece decât ar trebui. Când cresc temperaturile?

Nicu Stan 04.06.2021, 12:31
Prognoza meteo pentru următoarea lună. Vremea, mai rece decât ar trebui. Când cresc temperaturile?

Prognoza meteo pentru următoarea lună. Vremea, mai rece decât ar trebui. Când cresc temperaturile, citiți în rândurile de mai jos.

Cum va fi vremea în luna care a început de curând. Meteorologii nu au deloc vești bune

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat prognoza meteo pentru următoarea lună. Astfel, conform prognozei vremea se va menține mai rece decât ar trebui. În plus, meteorologii au anunțat când vine, de fapt, vara și în țara noastră.

Conform prognozei ANM, temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei pe parcursul lunii iunie și se vor apropia de mediile perioadei abia spre sfârșitul lunii acesteia, începutul lunii iulie, arată estimările meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni. Astfel, în multe zone ale României va ploua, de asemenea, mai mult decât media multianuală.

Vara se lasa asteptata in Romania
Vara se lasa asteptata in Romania

Cum va fi vremea în perioada 7-14 iunie

Astfel, potrivit prognozei, pentru săptămâna 07-14 iunie, meteorologii apreciază că valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a teritoriului.

Va ploua mai mult decât este normal în regiunile sud-vestice, în zona Carpaților Meridionali, precum și în zona Dobrogei, însă în vestul, nord-vestul și în centrul teritoriului, regimul pluviometric va fi unul deficitar. În restul țării, cantitățile de precipitații se vor încadra în graficul normal pentru perioada calendaristică.

Cum va fi vremea în perioada 14-21 iunie

În plus, potrivit meteorologilor, în săptămâna 14-21 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru săptămâna calendaristică, pe întreg teritoriul țării.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile din sud și sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru perioada calendaristică în care ne vom afla.

Cum va fi vremea în perioada 21-28 iunie

Pentru săptămâna 21-28 iunie, meteorologii ANM estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul țării.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi local excedentar în jumătatea de nord a României, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru intervalul anunțat.

Cum va fi vremea în perioada 28 iunie-5 iulie

Nu în ultimul rând, în săptămâna 28 iunie- 05 iulie, mediile valorilor termice vor fi ușor mai scăzute decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru perioada calendaristică. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii Românii.

Estimările meteorologice pentru aceste patru săptămâni au fost realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. A fost estimată media săptămânală a abaterilor temperaturilor aerului, precum și a cantităților de ploi comparat cu media perioadei 1993-2016.

Urmăriți Impact.ro și pe