Scene de groază în traficul aerian. Un avion a fost lovit de grindină în Italia, în timp ce ateriza

Elena Avramescu 09.08.2022, 09:45
Scene de groază în traficul aerian. Un avion a fost lovit de grindină în Italia, în timp ce ateriza

Pasagerii unui zbor ce aparține companiei aeriene Wizz Air au avut parte de o sperietură de zile mari, după ce avionul în care se aflau, un Airbus A321N, a fost extrem de avariat, după ce a fost lovit de o furtună cu grindină în timp ce ateriza pe aeroportul din Catania. Aeronana decolase de pe aeroportul din Gatwick, Londra.

Avion lovit de grindină pe aeroportul din Catania

Scenele cumplite s-au petrecut în timp ce aeronava, care ateriza pe aeroportul din Catania, a fost lovită de o furtună cu grindină, anunţă pagina de Facebook Sicilia in Volo.

Începând de ieri sicilienii s-au pricopsit cu furtuni şi ploi torenţiale, asta după o lună întreagă cu temperaturi caniculare. Din păcate, vremea rea va continua până în cursul zilei de joi, astfel că nu sunt excluse alte incidente similare.

MAE, atenționare de călătorie

În același timp, toți cei care intenționează să-și achiziționeze bilete de avion stau cu o mare frică deoarece protestele din rândul companiilor aeriene încă nu s-au terminat. Grevele constante duc la amânarea sau chiar anularea zborurilor, programul turiștilor fiind dat complet peste cap, mai ales pentru cei care și-au planificat vacanțele cu câteva luni înainte.

Ultima companie aeriană care s-a alăturat grevelor din sistemul aerian a fost EasyJet, iar anunțul a fost făcut de sindicatul SEPLA al piloţilor acestei compani, greva urmând să fie organizată în perioadele 12-14, 19-21 şi 27-29 august.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) roagă toți cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească înspre şi dinspre Regatul Spaniei să ia în considerare aceste informații, deoarece pot exista blocaje ale curselor aeriene operate de această companie aeriană.

Cetățenii români care au nevoie de asistenţă consulară pot suna la la numărul de telefon al Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), după care preluat de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ce s-a întâmplat cu zeci de români, după ce WizzAir a vândut mai multe bilete decât are avionul locuri
Avion al companiei aeriene WizzAir

Cererea de călătorii cu avionul este la cote uriașe

În pofida protestelor și a călătoriile amânate sau anulate, călătorii continuă să-și achiziționeze bilete de avion, în speranța că nu o să fie atât de ghinioniști ca să se întâmple ceva cu zborul lor. Astfel că după aproape doi ani cu pierderi uriașe, cererea de călătorii cu avionul a explodat, iar la nivel mondial, aceasta a crescut cu 76,2% în luna iunie în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Însă nivelul nu a revenit la cel din perioada pre-pandemie.

„Cererea de călătorii cu avionul se menţine ridicată. După doi ani de izolare şi restricţii la graniţe, lumea profită de libertatea de a călători”, a declarat directorul general al IATA, Willie Walsh.

Această cerere mare a pus o presiune uriașă pe aeroporturi, dar și pe companiile aeriene, toate fiind încă afectate de anii de pandemie. Criza de personal cauzată de plecări și concedieri, a dus la blocaje și greve pe marile aeroporturi ale lumii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...