MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii români care tranzitează Spania. O altă companie aeriană anunță grevă până la sfârștirul lunii august

Elena Avramescu 05.08.2022, 06:54
MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii români care tranzitează Spania. O altă companie aeriană anunță grevă până la sfârștirul lunii august

Protestele din rândul companiilor aeriene par să nu se mai termine, iar turiștii sunt disperați, fiind cei mai afectați din această cauză. Grevele constante duc la amânarea sau chiar anularea zborurilor, dând complet peste cap programul turiștilor, care și-au planificat vacanțele chiar și cu câteva luni înainte.

Turismul spaniol, extrem de afectat de grevele companiilor aeriene

De data aceasta, compania aerieană EasyJet se alătură grevelor din sistemul aerian, iar anunțul a fost făcut de sindicatul SEPLA al piloţilor acestei compani, greva urmând să fie organizată în perioadele 12-14, 19-21 şi 27-29 august.

În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) roagă toți cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească înspre şi dinspre Regatul Spaniei să ia în considerare aceste informații, deoarece pot exista blocaje ale curselor aeriene operate de această companie aeriană.

Toți cetățenii români care au nevoie de asistenţă consulară pot suna la la numărul de telefon al Consulatului General al Românei la Madrid: +34917344004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS), după care preluat de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

În plus, cei care întâlnesc diverse probleme, au o urgență sau pur și simplu au nevoie de asistență, au la dispoziţie mai multe linii telefonice, cum ar fi:

  • Consulatul General al Românei la Madrid: +34 669.362.202;
  • Consulatul General al Românei la Barcelona: +34 661.547.853;
  • Consulatul General al Românei la Sevilla: +34 648.212.169;
  • Consulatul General al Românei la Bilbao: +34 608.956.278;
  • Consulatul Românei la Castellon de la Plana: +34 677.842.467;
  • Consulatul Românei la Ciudad Real: +34 609.513.790;
  • Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474;
  • Consulatul Almeria: +34 682.733.408.

Nu trebuie uitate nici site-urile www.easyjet.com, madrid.mae.ro , www.mae.ro sau aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, toate acestea oferind informaţii şi sfaturi utile de călătorie.

MAE, atentionare de calatorie pentru turistii romani care tranziteaza Spania
Compania aeriana EasyJet protesteaza

Ryanair anunță greve săptămânale până în ianuarie

O altă companie aeriană low-cost care a anunțat greve constante este Ryanair. Membrii sindicatului spaniol al personalului navigant au decis să facă mai multe greve săptămânal, de luni până joi, până în luna ianuarie a anului următor, în speranța că vor primi salarii mai mari şi condiţii de muncă mai bune decât cele actuale.

Două sindicate ale echipajelor de cabină Ryanair, Unión Sindical Obrera (USO) și Sitcpla, au anunțat proteste care au vor începe pe 8 august și se vor finaliza abia pe 7 ianuarie 2023.

„Observam aproape zilnic un filtru de concedieri. Săptămâna trecută s-a întâmplat cu al zecelea muncitor și ieri a fost concediat un alt coleg din Barcelona, care a fost în companie timp de 12 ani”, a declarat Lidia Aransanz, lider al secţiei Ryanair a USO.

Angajații vor aplicarea legislației spaniole a muncii privind pauzele de odihnă și implementarea celor 14 sărbători legale pe care le au muncitorii spanioli, în locul celor nouă pe care compania le oferă, precum și încetarea subcontractării prin intermediul agențiilor de ocupare a forței de muncă, precum Workforce și Crewlink, în conformitate cu legislația irlandeză.

CEO-ul Ryanair Eddie Wilson, a ținut să-i asigure pe pasageri că „impactul grevei este minim, afectează mai mult reputația Spaniei. Membrii echipajului de zbor primesc sprijinul pasagerilor, le înțeleg motivele, chiar dacă este un lucru îngrozitor să le anuleze zborul”.

Urmăriți Impact.ro și pe