Scandalul în cazul preotului Visarion Alexa se adâncește. Noi detalii din trecutul părintelui au ieșit la iveală

Anca Manolica 18.09.2022, 18:11
Scandalul în cazul preotului Visarion Alexa se adâncește. Noi detalii din trecutul părintelui au ieșit la iveală

Părintele Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari, este implicat într-un scandal monstru. Acesta a ajuns în arestul Poliției Capitalei, fiind cercetat de procurori pentru agresarea sexuală a unei enoriașe. Însă acum ies la iveală noi detalii din trecutul tumultuos al părintelui. Este implicată și o minoră în acest caz.

Preotul Visarion Alexa a mai fost implicat într-un alt caz controversat

Părintele Visarion Alexa este unul dintre cei mai activi preoți din mediul online, fiind adesea invitat la emisiuni televizate. De altfel, el este cunoscut pentru unele declarații controversate pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Este și un aprig apărător al Patriarhului Daniel, căruia i-a luat apărarea atunci când o investigație jurnalistică a scot la iveală sumele colosale strânse de Biserica Ortodoxă Română, de când Preafericitul Daniel a devenit Patriarh.

În vârstă de 46 de ani, preotul a ajuns acum în arestul poliției, fiind acuzat de agresarea sexuală a unei enoriașe. În urma deciziei luate sâmbătă, 17 septembrie, de Judecătoria Sectorului 6, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Noi detalii din trecutul părintelui au ieșit la iveală

Se pare că aceasta nu este prima abatere a părintelui. Acesta a mai fost implicat într-un caz controversat în anul 2014, care are legătură cu o minoră de această dată. Ea a dispărut de acasă după ce i s-a confesat părintelui Alexa prin mail. Părinții copilei spuneau la acea vreme că fata nu le-a dezvăluit niciodată faptul că discută cu un preot.

Iulia Ionescu, fata dispărută de acasă
Iulia Ionescu, fata dispărută de acasă

Ba mai mult, tatăl copilei a ridicat anumite semne de întrebare cu privire la comportamentul preotului față de aceasta. Tânăra i-ar fi scris părintelui că vrea să plece de acasă pentru a trăi la mănăstire, iar preotul nu i-ar fi anunțat părinții, pe motivul că spusele fetei ar fi fost făcute drept spovedanie.

„Am foarte mari semne de întrebare vis a vis de modul în care acest preot a procedat. Spun asta pentru că, din câte am înţeles – sigur, poliţia va stabili dacă şi ce – dar eu am înţeles că Iulia i-a trimis un mail, sau cel puţin un mail.

Iar acest preot, deşi ştia că e un copil minor, nu a avut niciun fel de acţiune în a anuța unul dintre părinţi. Mi se pare ceva de domeniul irealului ca un părinte să nu ştie de acest mail”, a spus la acea vreme tatăl fetei, Daniel Ionescu, la Digi24.

După părerea sa, preotul Visarion Alexa nu avea niciun drept de a decide în privința unui minor. Tatăl consideră că el i-a dat o serie de sfaturi total nepotrivite fiicei sale. Aceasta din urmă se numea Iulia Ionescu și era elevă olimpică de la Colegiul Naţional Sfântu Sava din Capitală

Daniel Ionescu a mai spus că nu a văzut acel mail și știe despre conținutul lui numai din investigațiile făcute de poliție. „Când primești un mail de la un copil minor trebuie să anunţi părinţii, indiferent care ar fi fost intenţiile astea, pentru că mailul nu înseamnă o spovedanie”, a mai spus acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...