Cine este preotul Visarion Alexa. Numele părintelui, menționat recent într-un scandal de hărțuire a unei enoriașe

Stan Filon 18.09.2022, 12:40
Cine este preotul Visarion Alexa. Numele părintelui, menționat recent într-un scandal de hărțuire a unei enoriașe

Mulți români se întreabă cine este preotul Visarion Alexa. Parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, aflată în cartierul bucureștean Militari, este unul dintre cei mai activi preoți în online-ul românesc. Este invitat foarte des în emisiuni de televiziune și chiar și așa a făcut de multe ori declarații controversate. Cunoscutul preot a ajuns acum să fie cercetat de procurori pentru agresarea sexuală a unei enoriașe.

Cine este, de fapt, preotul Visarion Alexa. Cum a ajuns să fie implicat într-un scandal de proporții

Părintele Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari, este o voce foarte vocală a Bisericii ortodoxe. Este foarte cunoscut datorită aparițiilor sale televizate, dar și a declarațiilor ciudate pe care le face în mediul online. În vârstă de 46 de ani, preotul Visarion Alexa originar din Bacău și a devenit și mai popular după ce a moderat mai multe emisiuni pentru site-ul Doxologia, un portal creștin ortodox, unde a abordat „teme de actualitate şi a răspuns la frământările generaţiei actuale”, potrivit descrierii de pe site.

Preotul are cont și pe Tik-Tok, unde este foarte prezent. Pe celebra rețea socială au fost publicate pasaje scurte din emisiunile sale în care oferă sfaturi despre viață. În urma cu un an, el a fost invitat și la un podcast realizat de artistul Damian Drăghici, emisiune care a strâns mii de vizualizări și like-uri și comentarii pozitive. Atunci a vorbit despre „iubirea ca în filme, pe care o caută mulți oameni”.

Cine este preotul Visarion Alexa
Cine este preotul Visarion Alexa

Sfaturi de viață de la părintele Alexa. „Filmul durează o oră, după ce se termină e ok”

„Unii caută o iubire ca-n filme. Nu știți ce cereți. Filmul durează o oră, după ce se termină e ok, dar iubire ca-n filme poate dura o viață în care să fii un om terorizat, obosit, mâncat de gelozie și invidie, nu cred că vă doriți una ca asta. Atunci e foarte important ce înseamnă o iubire care duce spre căsătorie. Părerea mea e că o iubire care duce spre căsătorie este o iubire lângă un om lângă care te poți odihni. Oamenii zic că dacă nu simt golul ăla în stomac, simt că nu e iubire. Nu simt fluturii ăia, de unde o fi apărut asta cu fluturii și cu golul, nu știu. Pentru că eu când simt un gol în stomac, îmi este foame”, spunea preotul în cadrul unei emisiuni acum 1 an publicată de Dexologia.

Chiar dacă este unul dintre cei mai cunoscuți influenceri ai Bisericii ortodoxe, deoarece apare pe multe rețele sociale cu sfaturi legate de viață și credință, preotul spune că rolul preotului este altul, nu să stea pe rețelele sociale.

„Preotul trebuie să fie doar preot şi atât, nimic altceva, nici influencer, nici comunicator – ci să ţină Liturghia, să stea la spovedit în faţa oamenilor şi cam atât. În rest, oamenii ştiu ce au de făcut. Dacă cuiva i se pare interesant şi provocator ce spui, atunci el se ocupă ca acel cuvânt să ajungă mai departe la oameni. Preoţia este o vocaţie, o chemare şi o misiune. Orice preot care crede că este o virtute lucrul acesta, se pierde pe sine”, a spus Visarion Alexa, într-un interviu.

Preotul a stârnit reacții după o afirmație neașteptată. A vorbit despre un loc considerat de el „demonic”

Părintele Visarion Alexa este un apărător îndârjit al Patriarhului Daniel, căruia i-a luat apărarea atunci când a apărut în presa din România o investigație jurnalistică ce vorbea despre banii strânși de Biserica Ortodoxă Română, de cânt Preafericitul Daniel a devenit Patriarh.

În plus, a șocat întreaga audiență atunci când a vorbit despre Sarmizegetusa, unde spunea că sunt forțe malefice, chiar demonice. Ei bine, părintele a spus că nu îi poate spovedi pe românii care se roagă la Sarmizegetusa, dar nici pe cei care poartă amulete care nu țin de ortodoxie.

„Eu nu m-aș duce să mă rog la Sarmizegetusa dintr-un singur motiv: acolo a existat o credință demoniacă pentru că dacii îi omorau pe cei mai tineri, îi aruncau în sulițe și îi trimiteau în ceruri, iar Decebal este un sinucigaș. (…) Sarmizegetusa Regia este un loc în care s-au făcut practici demoniace! Dacă cineva vine la mine și îmi spune că… părinte, merg în diverse locuri să mă încarc de energie, printre care altarul de la Sarmizegetusa al vechilor daci, atunci eu o să îl opresc de la împărtășanie și o să-i spun că nu îl pot împărtăți până când nu își stabilește identitatea spirituală. Sau dacă poartă amulete care nu aparțin ortodoxiei, la fel fac – nu îl primesc nici la spovedanie, nici la împărtășire. (…) Astea sunt regulile jocului!”, spunea preotul.

Acuzații grave lansate de o enoriașă. Cine este preotul Visarion Alexa și ce legătură avea cu femeia

Ei bine, controversatul preot Visarion Alexa a ajuns acum în atenția procurorilor, după ce o enoriașă l-a acuzat că ar fi agresat-o sexual. A fost inițial reținut pentru 24 de ore, iar apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

După ce acuzațiile au devenit publice, Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat că va începe ancheta în acest caz și că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”. Apărătoarea lui Alexa Visarion a recunoscut că a existat o relaţie de prietenie între preot şi enoriașa respectivă.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...