Scandalul din PMP continuă. Cristian Diaconescu îl acuză pe Eugen Tomac de preluare abuzivă a partidului. Președintele partidului amenință cu acțiuni în instanță

Gabriela del Pupo 17.01.2022, 14:57
Scandalul din PMP continuă. Cristian Diaconescu îl acuză pe Eugen Tomac de preluare abuzivă a partidului. Președintele partidului amenință cu acțiuni în instanță

Cristian Diaconescu a convocat o nouă ședință a Colegiului Național, după ce a acuzat că ultima ședință a fost convocată ilegal. Pe de altă parte liderii PMP care au participat la ultima ședință care a convocat un Congres Național pentru alegerea unei noi conduceri naționale spun că nu vor participa și actualul președinte al partidului acuză amenințări la adresa membrilor din forul de conducere.

Cristian Diaconescu spune că vor urma acțiuni în instanță

Președintele, Cristian Diaconescu, a transmis un mesaj prin care anunță o nouă convocare a Colegiului Național și precizează că ultima întrunire nu a fost convocată conform statutului partidului. Acesta precizează că până mâine dimineață vor exista acțiuni în instanță pentru ceea ce a fost catalogat drept un „puci” într-o postare anterioară.

„Astăzi, a fost convocată, în mod statutar ședința CEN a PMP. Aceeași grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine și amenință pe toate căile membrii CEN, să nu participe la ședința de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorității necesare pentru a putea fi luate măsuri.

Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu și cu dovezi clare, a acțiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluziile privind “bunele intenții” în ceea ce privește soarta acestui partid.

În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineață, încălcările grave statutare și legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acțiuni în instanță.” a scris Cristian Diaconescu pe pagina sa de Facebook.

„Liderii PMP spun că Diaconescu nu a venit, deși era în sediu, acesta spune că nu a fost invitat”

Cristian Diaconescu mai precizează în postare că nu a fost invitat să participe la ședința de Colegiu Național deși cei care au participat spun că, deși era în sediu, președintele partidului a refuzat să participe la ședință.

„Nu am putut participa la adunarea din 12 ianuarie, deoarece în primul rând nu am fost invitat, organizatorii acesteia fiind cât se poate de conștienți de ceea ce urmau să facă. Astfel deși mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac și partenerii săi, au creat o conjunctură neplăcută în care prezența mea ca și Președinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce își și dorea domnul Tomac, îngrijorat și conștient că nu are suficiente semnături pentru demersul său).

Postez acest mesaj aici deoarece pe pagina PMP Oficial domnul Tomac mi-a blocat accesul, în data de 12 ianuarie. Încă o dovadă grăitoare a strategiei abuzive a domniei sale de a îmi bloca căile de comunicare cu dumneavoastră.” a mai scris Diaconescu.

Liderii PMP au reacționat imediat

Liderii PMP spun însă că o convocare a Colegiului național a fost amânată timp de 2 luni și vin cu argumente și statutl partidului pentru a demonstra că această convocare a fost statutară.

„34 de membri ai Colegiului Național am convocat, prin aceleași mijloace, respectând prevederile statutare, un Colegiul Național pe 12 ianuarie. Convocarea a fost transmisă pe grupul de comunicare oficial de pe Whatsapp. Replica domnului Diaconescu a fost anunțată, la câteva minute, pe același grup oficial de comunicare al partidului, imediat după ce a fost trimis mesajul de convocare.
Toate aceste trimiteri în spațiul public referitoare la modul nestatutar în care ar fi fost convocată ședința sunt neadevăruri.
Conform Statutului PMP, articolul 134, Colegiul Național al PMP se poate întruni la convocarea unei treimi din numărul membrilor săi. Redăm prevederea statutară:
“Art.134 Colegiul se întrunește lunar sau ori de câte ori este nevoie la convocarea președintelui Partidului, la solicitarea Consiliului Executiv Național sau a cel puțin o treime din numărul membrilor săi”.” se arată pe pagina oficială a partidului.
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...