Revoltă în PMP. Eugen Tomac îl ironizează pe Cristian Diaconescu și cere un nou congres

Gabriela del Pupo 14.01.2022, 10:47
Revoltă în PMP. Eugen Tomac îl ironizează pe Cristian Diaconescu și cere un nou congres
După ce ieri în PMP nu mai era clar cine face comunicarea oficială și Cristian Diaconescu își acuza colegii de partid că au organizat o ședință de Colegiu Național ilegală, fostul președinte al partidului vine azi cu explicații. Eugen Tomac spune că 70% din liderii partidului au participat la ședința prin care s-a stabilit ca pe 19 februarie să se organizeze alegeri pentru conducerea națională.

46 de lideri PMP cer schimbarea

Eugen Tomac îl ironizează pe actualul președinte al partidului, Cristian Diaconescu, pentru folosirea termenului de „puci” și spune că liderii partidului nu au mai fost convocați de mai bine de 2 luni de zile. Acesta aduce aminte și de faptul că la nivelul aleșilor locali PMP este a treia forță în țară, chiar dacă partidul nu a făcut pragul la ultimele alegeri parlamentare.

„În ultimele 24 de ore am primit tot felul de mesaje care mai de care mai interesante, toate ducând spre ideea că am participat recent la un puci. ?
Înainte de toate, un puci are loc atunci când într-un stat este preluată puterea de către un grup minoritar prin violență.
Din câte observ, Iohannis nu comunică nimic și ne-am obișnuit cu această stare de fapt de ani buni. Poate dacă exista vreo lovitură la Palat, ne mai spunea și el ceva nou.
Generalul e la locul lui, deci nu a luat nimeni cu asalt Palatul Victoria. Așa că nu am participat la niciun puci.
În schimb, da, am participat săptămâna aceasta la o ședință a PMP, convocată la inițiativa a 46 de lideri ai PMP. De ce?
În primul rând, pentru că PMP nu a mai avut o ședință de partid de mai bine de două luni, ori acest aspect este inadmisibil în rândul unei structuri politice, mai ales că după PSD și PNL suntem partidul cu cei mai mulți reprezentanți în administrația locală.”
Traian Basescu spune ca nu se implica in fuziunea PNL-PMP. Din ce functie mai face politica fostul presedinte
Mesajul publicat de PMP

Fuziunea cu PNL încă incertă

Eugen Tomac reamintește faptul că Traian Băsescu a refuzat oferta fostului președinte al PNL, Ludovic Orban, de fuziune între cele 2 partide. Însă îi reproșează actualului lider lipsa de consecvență și spune că acesta a încurajat acest demers pentru ca mai apoi să se răzgândească. Surse din interiorul partidului spun că această schimbare de atitudine a venit după ce Cristian Diaconescu ar fi cerut în urma fuziunii cu PNL și un fotoliu de ministru în noul guvern.

„De asemenea, am fost șocat că, deși domnul președinte al PMP era în sediul central al partidului în care avea loc reuniunea a 70% din liderii partidului, a ales să nu participe, acuzând ulterior, în mod incorect, că întâlnirea noastră este una ilegală. ?
Această abordare, pe care nu am înțeles-o și nu o voi înțelege niciodată, ne-a determinat pe mine și majoritatea colegilor să adoptăm decizia de a convoca cu unanimitate de voturi un nou congres.
Nu este un moment fericit în viața unui partid politic, dar în același timp noi, cei care l-am clădit și păstrat în viață, am decis prin mijloace democratice care e drumul de urmat.
Nu am discutat și nici nu a ridicat vreun coleg în timpul ședinței subiectul legat de relația cu alte partide și nici nu ne interesează. Eu știu atât, că PMP este un partid mare, curat, liber și cu foarte mulți oameni valoroși.
Legat de subiectul fuziunii cu PNL vă pot spune atât:
În 2020, Orban ne-a propus fuziune și, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul Președinte Băsescu.
Răspunsul Președintelui Băsescu a fost scurt: NU.
În 2021, Cîțu ne-a propus fuziune și, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul Președinte Diaconescu.
Răspunsul Președintelui Diaconescu a fost: DA,
apoi s-a răzgândit…”
Fuziunea pare cu atât mai incertă cu cât pe finalul mesajului Eugen Tomac îi îndeamnă pe toți cei care vor să se implice în politică să se alăture partidului PMP.
„În loc de concluzie, implicați-vă în politică, oricât de ciudat și respingător vă sună acest îndemn. Este vital pentru că în aceste structuri politice se discută, dezbat și decid cele mai importante decizii ce ne afectează viața tuturor. Doar așa putem simți și înțelege esența democrației – prin implicare.” a fost îndemnul lui Tomac.
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...