PMP a convocat congres pentru alegerea unei noi conduceri. Cristian Diaconescu spune că întâlnirea liderilor nu e statutară

Gabriela del Pupo 13.01.2022, 11:26
PMP a convocat congres pentru alegerea unei noi conduceri. Cristian Diaconescu spune că întâlnirea liderilor nu e statutară

Liderii PMP au decis convocarea Congresului Național pentru a decide o nouă conducere dar și pentru a discuta o eventuală fuziune cu PNL care ar fi dorită de o parte din membrii. Cristian Diaconescu este unul dintre opozanții acestei idei și a declarat în repetate rânduri că nu și-ar dori o astfel de fuziune. Acesta spune că nu recunoaște întâlnirea liderilor de aseară și comunicatul transmis de aceștia pe pagina oficială a partidului.

„Un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național”

Cristian Diaconescu spune că această convocare a fost făcută într-un mod nestatutar și că cei care au facut această întrunire vor suferi consecințe în scurt timp. Acesta a declarat drept compromisă pagina oficială a partidului pe care a fost făcut anunțul spune că membrii Colegiului Național au fost induși în eroare.

În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută, să constat, că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național(conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă.

Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar.

Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp.

Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale.” a scris Cristian Diaconescu pe pagina sa de facebook.

PMP decide o nouă conducere?

Decizia vine după ce putătorul de cuvânt al PNL a anunțat că au avut loc mai multe discuții cu PMP și că negocierile se află într-un stadiu avansat. La formarea noului Guvern discuțiile au eșuat iar președintele PMP, Cristian Diaconescu a declarat că PNL nu poate coaliza forțele de dreaptă din România. Anunțul a venit după ce ALDE a decis fuziunea cu PNL.

„Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online.” a transmis PMP.

Cristian Diaconescu unul dintre principalii opozanți ai unei fuziuni

Liderul partidului consideră că nu este momentul oportun pentru o astfel de fuziune și că PMP are strategia proprie. Cristian Diaconescu însă a recunoscut că a avut discuții în repetate rânduri atât cu Florin Cîțu cât și cu Marcel Ciolacu.

Doresc astfel să fac câteva precizări clarificatoare privind poziţia mea referitor la acest subiect.

1. Cât timp voi fi Preşedintele PMP, nu voi permite ca ambiţiile individuale ale câtorva să predomine interesului colectiv al PMP;

2. PMP are o şansă reală ca prin unitate şi păstrarea unei ‘coloane vertebrale’ să devină o alternativă viabilă pentru electoratul de dreapta;

3. PMP are strategia sa proprie, nu copiază acţiunile altor partide, nu face alianţe ‘de frică’ sau parteneriate conjuncturale în funcţie de ‘cum bate vântul’ guvernării;

4. Oricine nu reuşeşte să accepte său să înţeleagă poziţionarea actuală a conducerii PMP este invitat să îşi dezvolte propria cale, în afara structurii de partid”, a scris Cristian Diaconescu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...