Scandal la vârful fotbalului românesc după refuzul lui Dan Petrescu de a prelua naționala. „Dar nu suntem toţi la fel”

Andrei Cezar 28.12.2021, 11:13
Scandal la vârful fotbalului românesc după refuzul lui Dan Petrescu de a prelua naționala. „Dar nu suntem toţi la fel”

Este scandal la vârful fotbalului românesc după refuzul lui Dan Petrescu de a prelua echipa națională. Unul dintre oamenii de încredere ai lui Răzvan Burleanu îl atacă dur pe antrenorul de la CFR Cluj și spune despre el că ar fi avut toate motivele să facă pasul către prima reprezentativă, însă nu înțelege de ce nu l-a făcut.

Dan Petrescu, atacat dur de unul dintre oamenii de încrede ai lui Răzvan Burleanu după ce a refuzat naționala

Înaintea de a discuta cu „Bursucul”, oficialii FRF au purtat negocieri pentru preluarea primei reprezentative cu Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu. Ambii au refuzat propunerile din start. „Regele” a motivat că ar fi în incompatibilitate având în vedere că este acționar majoritar la Farul Constanța, iar Răzvan Lucescu este legat de o clauză de reziliere cu PAOK ce a făcut imposibilă mutarea.

Dan Petrescu în schimb a solicitat timp de gândire până la încheierea sezonului de toamnă în Liga 1, ceea ce i-a făcut oficialii FRF să creadă că sunt șanse mari ca în cele din urmă echipa națională să aibă un selecționer. Doar că după aproape trei săptămâni de așteptare, Federația a încasat un nou refuz.

Acest nou eșec nu le-a căzut bine oficialilor de la Casa Fotbalului, iar Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, l-a criticat pe Dan Petrescu pentru refuzul său de a veni pe banca primei reprezentative.

În Comisia Tehnică ni s-a transmis că negocierile cu Dan Petrescu au căzut. Îmi vine greu să cred că un antrenor român, care a câștigat bani, trofee… Dacă ar fi dorit să vină la naţională, atunci ar fi venit! Un antrenor corect şi sincer, care are un statut şi căruia nu îi e teamă de ce va urma, acceptă la un moment dat.

Ne e greu să ne punem în pielea celuilalt, dar dacă eu aveam 95 de meciuri la națională, eram realizat, cu contracte peste hotare și cu bani suficienți, m-aş fi dus! E țara mea, echipa mea și aș încerca să pun umărul. Dar nu suntem toţi la fel”, a spus Andrei Vochin la Telekom Sport.

Când va juca România primul meci oficial

România rămâne în continuare fără selecționer, iar cea mai paluzibilă variantă în momentul de față este Adrian Mutu. Pentru prima reprezentativă urmează două meciuri amicale în luna martie, iar unul dintre adversari este deja cunoscut, Israel.

Ulterior, România va începe campania de Nations League. În luna iunie, prima reprezentativă va disputa patru meciuri, iar în septembrie două.

Programul Nations Legue în grupa României:

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)
Urmăriți Impact.ro și pe