„România nu se va califica” nici la Liga Națiunilor. Un fost internațional desființează șansele echipei naționale

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 17.12.2021, 14:06
„România nu se va califica” nici la Liga Națiunilor. Un fost internațional desființează șansele echipei naționale

România nu se califică nici la Liga Națiunilor, spune unul dintre foștii mari atacanți ai naționalei de fotbal. După ce și-a aflat adversarii, multă lume s-a grăbit să trangă concluzia că prima reprezentativă va avea un parcurs facil. Ciprian Marica este însă de părere că în momentul de față, în fotbal nu mai putem vorbi de adversari „accesibili”, indiferent de numele acestora.

Ciprian Marica desființează șansele naționalei de calificare după ce România și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor

Echipa națională nu are încă selecționer, dar și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor. În așteptarea lui Dan Petrescu, Edward Iordănescu sau Adrian Mutu, numele vehiculate ca posibili înlocuitori ai lui Mirel Rădoi, microbiștii au stat cu sufletul la gură la tragerea la sorți pentru Nations League.

Adversarele României din grupa B3 a Ligii Națiunilor sunt: Bosnia, Finlanda și Muntenegru. Părerile privind grupa României sunt împărțite. În timp ce unii oameni din fotbal consideră că am putea avea un parcurs facil, alții spun că dimpotrivă, echipa națională ar trebui să își ia gândul de la calificare.

Printre cei pesimiști se numără și Ciprian Marica. Fostul internațional este de părere că nu ne vom califica.

Nu mai putem să considerăm că am picat cu adversari accesibili nici pe Bosnia, nici pe Finlanda, nici măcar cu Muntenegru. Nu sunt adversari cu care să spui că ai câștigat meciul dinainte.

Nu este o grupă ușoară. Nu ne vom califica sau nu ne va fi ușor să ne calificăm. Orice antrenor vine, chiar dacă a așteptat să vadă grupa, nu va avea o decizie ușoară”, a declarat Ciprian Marica, conform Sport.ro.

În rândul jucătorilor echipei naționale domnină un sentiment de optimism. Nicolae Stanciu, unul dintre cei mai constanți „tricolori” din campania de calificare la Campionatul Mondial din Qatar, spune că avem șanse mari să terminăm grupa pe primul loc.

Grupă bună, erau echipe mult mai puternice pe care le puteam avea în față. Chiar dacă am fost echipa din urna a treia, trebuie să ne gândim serios la primul loc.

Nu avem de ce să ne speriem, serios. Avem șanse foarte mari să câștigăm grupa. E clar că la asta trebuie să ne concentrăm, fiindcă se poate”, a spus mijlocașul Slaviei Praga, potrivit PlaySport.ro.

Patru din cele șase meciuri sunt programate pentru luna iunie a anului viitor, în timp ce ultimele două se vor disputa în septembrie.

Programul echipei naționale în Liga Națiunilor

Meci 1: 2-4 iunie 2022

Meci 2: 5-8 iunie 2022

Meci 3: 8-11 iunie 2022

Meci 4: 12-14 iunie 2022

Meci 5: 22-24 septembrie 2022

Meci 6: 25-27 septembrie 2022

Câştigătoarele grupelor din diviziile B-D vor promova în eşalonul superior, iar formaţiile de pe locurile 4 în A-B vor retrograda.

Țările care termină pe locurile 4 din Divizia C vor juca în play-off, în martie 2024. Astfel se vor stabili cele două echipe care retrogradează în Divizia D.

Câștigătoarele grupelor din Divizia A se vor califica în semifinalele Ligii Națiunilor. Finalele şi semifinalele vor avea loc pe 14, 15 şi 18 iunie 2023.

Urmăriți Impact.ro și pe