Dan Petrescu a fost atacat de unde se aștepta mai puțin. Scrisoare deschisă de la actorul cunoscut de întreaga Românie

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 21.12.2021, 09:20
Dan Petrescu a fost atacat de unde se aștepta mai puțin. Scrisoare deschisă de la actorul cunoscut de întreaga Românie

Dan Petrescu a fost atacat de unde se aștepta mai puțin. Unul dintre cei mai cunoscuți actori și oameni de televiziune din România l-a criticat dur pe antrenorul clujenilor după refuzul acestuia de a merge la echipa națională. „Bursucul” a fost acuzat că ține prea mult cont de aspectul financiar – cu referire la clauza de 400.000 de euro din contractul cu CFR Cluj – în condițiile în care a câștigat foarte mulți bani de-a lungul carierei de antrenor.

Mihai Bendeac, scrisoare deschisă către Dan Petrescu, după ce „Bursucul” a refuzat naționala

Dan Petrescu a refuzat echipa națională de fotbal a României din cauza unei clauze de 400.000 de euro stipulate în contractul cu CFR Cluj. FRF a spus clar că nu va plăti niciodată o clauză unui antrenor, iar Neluțu Varga, patronul campioanei, nu s-a arătat dispus să renunțe la bani penru ca petrescu să preia naționala.

„Bursucul” devine astfel al treilea antrenor care refuză prima reprezentativă, după Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu. Iar acest lucru a stârnit controverse printre microbiști.

Unul dintre cei mai vehemenți la adresa lui Dan Petrescu a fost actorul Mihai Bendeac. După ce a aflat decizia tehnicianului de 53 de ani, Bendeac a publicat o scrisoare deschisă în care îl critică pe tehnicianul de la CFR Cluj pentru decizia pe care a luat-o.

Domnule Petrescu, fac parte din generația care vă divinează. De ce? În primul rând ca jucător. Sunteți printre foarte puținii jucători români care au demostrat constanță și performanță atât la echipa națională, cât și la un mare club european. (…)

Vă iubesc necondiționat. Secretul meu murdar este fotbalul. E pasiunea mea secretă. Știu istoria fotbalului românesc (și nu numai) în detaliu. Asta mă sperie, uneori.”, așa începe mesajul postat de Mihai Bendeac pe pagina sa de Facebook.

Dan Petrescu a fost atacat de unde se astepta mai putin. Scrisoare deschisa de la actorul cunoscut de intreaga Românie

„Din punct de vedere financiar, 10 generații sunt asigurate”

Comediantul spune că nu poate înțelege cum o persoană precum Dan Petrescu sau Cosmin Olăroiu, care au câștigat sume importante din antrenorat astfel încât să își asigure „10 generații”, pun banii pe primul plan și când vine vorba de echipa națională. 

Domnule Petrescu… Banii mei din cont (exceptând apartamentul în care locuiesc și casa în care locuiesc părinții) sunt mai puțini decât sumele donate în ultimul an calendaristic. N-aș fi vrut să spun asta, dar mă ajută în ceea ce urmează să argumentez…

E ireal cum o persoană precum dumneavoastră sau domnul Olăroiu nu puteți ajunge la punctul ăla al vieții în care intervine sentimentul de «Bă… Dacă mor mâine, din punct de vedere financiar, 10 generații sunt asigurate… O gură am și o gaură în c*r… Oricum în afară de fotbal nu respir altceva… Atât exist! Fotbal!!! E viața mea!!!»”, a mai scris actorul.

„400 de mii de euro??, La banii dumneavoastră îi plăteam mâine”

Mihai Bendeac afirmă că suma ce reprezintă clauza de reziliere din contractul cu CFR Cluj nu ar fi trebuit să fie un impediment pentru Dan Petrescu, având în vedere banii pe care i-a câștigat de-a lungul carierei și că dacă ar fi fost în locul „Bursucului” i-ar fi plătit „mâine”.

Domnule Petrescu… 400 de mii de euro??? Asta vă oprește? La banii dumneavoastră îi plăteam mâine. Da!!! Eu însumi! Nu-mi pot imagina fizic atâția bani cât ați agonisit. Știți care este scopul meu? Să-mi asigur un trai decent până la sfârșitul vieții și, peste câțiva ani, să ajung în punctul în care să DONEZ tot ce câștig. Sună idealist. Utopic. Dar idealismul și utopia sunt singurele concepte pentru care merită să trăiești. Asta cred, asta simt.

Sunteți un mare antrenor! Și dumneavoastră și domnul Olăroiu. (Iată, mai introduc, intempestiv, un nume în această paradigmă.) Mai mult decât atât… Doi antrenori construiți pe specificul fotbalului românesc. Pe specificul echipei naționale. Nu veți trăi o bătrânețe liniștită știind că ați fost mare în Liga 1, Europa League (în limitele unei posibile calificări din grupe) sau țările arabe. Și aici îl includ și pe domnul Olăroiu.”, a subliniat Bendeac.

Urmăriți Impact.ro și pe