Scandal la România-Armenia. Cei din stafful oaspeților au vrut să urce în tribună să bată fanii români

Andrei Cezar 12.10.2021, 12:11
Scandal la România-Armenia. Cei din stafful oaspeților au vrut să urce în tribună să bată fanii români

A fost scandal la primul meci disputat de echipa națională pe noua arenă din Ghencea. ”Templul fotbalului românesc” le-a purtat noroc tricolorilor, însă victoria contra Armeniei (1-0) a fost umbrită de un incident șocant. Suporterii României și membri ai staff-ului oaspeților s-au luat la bătaie la finalul partidei.

Scandal la România-Armenia. O parte din staff-ul Armeniei s-a luat la bătaie cu suporterii români

Echipa națională a revenit pe stadionul Ghencea pentru prima dată după 12 ani. România a câștigat cu Armenia, scor 1-0, golul fiind marcat de Alexandru Mitriță în prima repriză. Dacă în prima parte, tricolorii au dominat categoric partida, având o posesie de peste 70%, în repriza a doua jocul s-a echilibrat. Armenii au încercat să revină și și-au creat câteva ocazii periculoase.

Finalul meciului a fost trăit cu suspans de ambele părți, întrucât miza jocului a fost obținerea locului secund, cel care duce la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Tricolorii au câștigat în cele din urmă cele trei puncte și sunt acum la mâna lor. Elevii lui Mirel Rădoi mai au de disputat doua partide în luna noiembrie, cu Islanda ”acasă” și cu Liechtenstein în deplasare.

Cei peste 13.000 de suporteri prezenți la meci au creat o atmosferă incendiară. Fanii tricolorilor și-au încurajat favoriții pe tot parcursul partidei, însă la final, o parte dintre ei au fost în centrul unui scandal-monstru. Unul dintre suporterii naționalei noastre a aruncat cu bere către banca tehnică a Armeniei, iar mai mulți membri din staff-ul oaspeților au urcat în tribună și au ripostat.

S-a produs o încăierare generală, iar până la intervenția stewarzilor s-au împărțit și câțiva pumni. Conflictul a fost aplanat în cele din urmă de oamenii de ordine.

Scandal la Romania-Armenia. Cei din stafful oaspetilor au vrut sa urce in tribuna sa bata fanii romani
Scandal la Romania-Armenia. Cei din stafful oaspetilor au vrut sa urce in tribuna sa bata fanii romani

Mirel Rădoi vrea victorii pe linie până la finalul campaniei de calificare

Selecționerul României a anunțat că la finalul acestei campanii de calificare va pleca de la echipa națională, indiferent daca România ajunge sau nu la baraj. Însă Rădoi a declarat că își dorește ca ambele meciuri pe care echipa națională le mai are de disputat să fie câștigate pentru a evita orice fel de emoție.

Sunt 90% sigur că în momentul ăsta putem spera la locul 2. Chiar dacă avem două partide, nu avem decât o finală, cea cu Islanda. V-am spus, dacă batem Islanda, apoi nu câștigăm în Liechtenstein, cu tot respectul pentru ei, nu avem ce căuta nici măcar la baraj.

Dacă depinde calificarea la baraj de meciul cu Liechtenstein și nu suntem în stare să câștigăm, jucătorii trebuie să își arunce ghetele, eu arunc legitimația de antrenor. Nu mă interesează, pot să intre și spectatorii pe teren, noi trebuie să câștigăm! Dacă pierdem, rămânem în Liechtenstein.

Din ce știu, meciul cu Islanda se va disputa tot aici (n.r. pe stadionul „Steaua”)”, a spus Mirel Rădoi, la finalul partidei cu Armenia.

Urmăriți Impact.ro și pe