Mirel Rădoi și-a desemnat urmașul la echipa națională. ”El trebuie să fie”

Andrei Cezar 12.10.2021, 11:00
Mirel Rădoi și-a desemnat urmașul la echipa națională. ”El trebuie să fie”

Echipa națională a României rămâne fără selecționer din noiembrie, după ultimele două meciuri din grupa J, cele cu Islanda și Liechtenstein. Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de pe banca primei reprezentative de fotbal, idiferent dacă va reuși să o califice sau nu la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. Selecționerul României și-a desemnat și urmașul la cârma naționalei.

Pe cine vede Mirel Rădoi pe banca echipei naționale, după plecarea sa

”E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă”, a anunțat Mirel Rădoi aseară, după victoria cu 1-0 contra Armeniei, partidă care s-a disputat pe stadionul Ghencea. În ciuda unor rezultate bune obținute în ultimele runde ale calificărilor pentru Cupa Mondială, selecționerul nu își dorește să mai continue pe banca echipei naționale.

Rădoi și-a motivat această decizie spunând că vrea să antreneze o echipă de club la care să fie alături de jucători zi de zi.

Trebuie să treacă la alt nivel (echipa națională – n.r.). Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!”, a spus Mirel, în conferința de după România – Armenia.

Echipa națională mai are de disputat două partide în grupa J a calificărilor pentru CM 2022. Aflată pe locul doi în urma victoriei contra Armeniei, România mai are de jucat cu Islanda ”acasă” (11 noiembrie, ora 21:45, stadionul Ghencea) și cu Liechtenstein în deplasare (4 noiembrie ora 19:00).

Indiferent de rezultatele pe care le va obține, dacă va duce sau nu echipa la barajul de calificare, Mirel Rădoi nu mai poate fi întors din drum.

Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.”, a mai declarat Rădoi.

Mirel Radoi si-a desemnat urmasul la echipa nationala. ”El trebuie sa fie”
Mirel Radoi si-a desemnat urmasul la echipa nationala. ”El trebuie sa fie”

”În afară de el nu poate fi altcineva selecționer”

Întrebat de jurnaliștii prezenți la conferința de presă, care ar fi slecționerul care ar putea să o ducă pe România la Campionatul Mondial, Mirel Rădoi a declarat, mai în glumă mai în serios, că singura variantă ar fi Cosmin Olăroiu.

Nu aș putea recomanda pe cineva în locul meu. Cred că în afară de Olăroiu nu poate fi altcineva. Trebuie să îl întrebați pe el dacă vine. Glumesc. Eu mi-aș da nota 5, că am trecut clasa. Nu am rămas repetent”, a spus Mirel Rădoi, în conferința de presă de la finalul meciului România – Armenia 1-0.”, a precizat Mirel Rădoi.