Ce vrea să facă Mirel Rădoi după plecarea de la echipa națională. ”Asta dacă nu mă dau afară după trei luni”

Andrei Cezar 12.10.2021, 10:00
Ce vrea să facă Mirel Rădoi după plecarea de la echipa națională. ”Asta dacă nu mă dau afară după trei luni”

România a învins Armenia luni seara, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2022, scor 1-0. Victoria de pe stadionul Ghencea a fost, însă, umbrită de un anunț care i-a șocat pe suporteri. Mirel Rădoi a declarat că părăsește echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein, indiferent dacă naționala se califică sau nu la baraj. Selecționerul știe deja ce vrea să facă după ce părăsește prima reprezentativă.

Mirel Rădoi renunță la echipa națională. Care sunt motivele selecționerului

Singurul gol al partidei de aseară, de pe stadionul Ghencea, a fost marcat de Alexandru Mitriță, cu capul, în minutul 26, după o centrare a lui Răzvan Marin, venită din colțul terenului, în urma unui corner executat scurt de Nicolae Stanciu.

În urma succesului contra Armeniei, România a urcat pe locul 2 în grupa J, după Germania, cu 13 puncte. Acum, elevii lui Mirel Rădoi sunt la mâna lor în cursa pentru barajul de calificare, având un punct mai mult față de principalele urmăritoare, Macedonia de Nord și Armenia.

La conferința de presă de după partidă, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat că va părăsi echipa națională, după ultimul meci din grupă, cel cu Liechtensetein. 

E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia acesastă echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea. Nu poate fi prelungit contractul fără voia mea. Poate să facă un contract și pentru următorii patru ani, lucrurile sunt clare! E devreme să spun acum dacă aș mai antrena naționala. Vreau să fiu zi de zi lângă jucători.

Ce vrea sa faca Mirel Radoi dupa plecarea de la echipa nationala. ”Asta dacă nu ma dau afara după trei luni”
Ce vrea sa faca Mirel Radoi dupa plecarea de la echipa nationala. ”Asta dacă nu ma dau afara după trei luni”

Selecționerul tentat să preia o echipă de Liga 1

Mirel Rădoi a precizat că decizia a fost luată și nu mai poate fi întors din drum. Totodată el a anunțat și planurile pentru viitor. Selecționerul își dorește să antreneze o echipă de club și nu exlude posibilitatea de a prelua chiar și o formație din Liga 1.

Îmi voi lua vacanță până voi primi o ofertă de la o echipă de club. Nu știu, e devreme acum. Am fost la tineret și la echipa mare, dar un club mă atrage mai mult. În România? Da, de ce nu. Dacă are un proiect serios și nu mă dă afară după 3 luni. Așa să semnez și să fiu dat afară după 3-4 meciuri. Cine vine cu o ofertă d-asta…

Acum vreți să mai rămân la echipa națională încă doi ani. Reacționăm numai în funcție de rezultat? Nu are rost să mai discutăm. Dacă am spus că a fost așa, așa e. Din luna noiembrie echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Și dacă o să fim pe primul loc eu nu o să mai fiu. Am spus foarte clar. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. Am avut oferte și le-am refuzat până acum, dar acum nu am nimic. Nu am nicio înțelegere, nu am discuții cu nimeni”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă.

Echipa națională a României mai are de disputat două partide în actuala campanie de calificare: ”acasă” cu Islanda (11 noiembrie, ora 21:45, stadionul Ghencea) și în deplasare cu Liechtenstein (4 noiembrie ora 19:00).

Urmăriți Impact.ro și pe