EXCLUSIV

Scandal în PNL! Florin Cîțu și Dan Vîlceanu riscă să fie dați afară din partid: „Nu știu dacă o sa fie propunere de excludere sau altă sancțiune”

Gabriela del Pupo 03.07.2023, 10:37
Scandal în PNL! Florin Cîțu și Dan Vîlceanu riscă să fie dați afară din partid: „Nu știu dacă o sa fie propunere de excludere sau altă sancțiune”

Scandalul de la votarea Guvernului Ciolacu nu se oprește, fostul premier Florin Cîțu și fostul ministru al finanțelor Dan Vîlceanu sunt într-o situație dificilă. Impact.ro a verificat informația, care s-a dovedit a fi falsă, că s-ar fi votat în Biroul Național al PNL excluderea din partid a oricărui membru al partidului care nu votează noul Guvern, dar se pare că PNL a convocat o ședință de birou executiv pentru excluderea celor doi.

Povestea din spatele scandalului: „Domnul Ciucă cu gura lui mi-a spus: asta e, faci ce vrei”

Încă de la formarea coaliției, Florin Cîțu și Dan Vîlceanu au o relație tensionată cu actuala conducere a PNL. În mai multe declarații publice, Florin Cîțu a cerut ruperea coaliției de guvernare, apeluri similare făcând și în interiorul partidului. Dan Vîlceanu la rândul său, spune că situația era alta când PNL avea premierul care practic putea lua cele mai importante decizii în Guvern.

Astăzi Dan Vîlceanu spune că pentru această revoltă a dus la o „invitație la bex (biroul executiv național n.r) pentru a discuta o sancțiune. Nu știu dacă o sa fie propunere de excludere sau altă sancțiune, dar probabil o sa facă propunere de excludere. Asta se hotărăște de consiliul național, bex doar propune”.

Dan Vilceanu a anuntat cu cat vor creste pensiile de la 1 ianuarie 2022

Ce s-a întâmplat în momentul votării Guvernului?

Motivul scandalului a fost pierderea puterii în momentul în care s-a realizat rotația miniștrilor. Cei doi membri au perceput toată această negociere, în care PSD nu a cedat ministerul Transporturilor sau al Sănătății, ca pe o slăbiciune. Și nu au fost taciți în privința părerilor pe care le au. Revolte au fost, de altfel, cel puțin în privința succesiunii la Ministerul Sănătății, și în PSD. Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat din comisia de sănătate, a anunțat că va vota împotriva unui guvern din care face parte Alexandru Rafila, după ce ministrul Sănătății a propus un alt plan pentru combaterea cancerului decât cel votat de Parlament, si conceput de acesta.

„Este altfel situația acum, prin votul acesta este maxima trădare a electoratului, până acum am avut premier. Țineai de premierul tău, indiferent cu cine ești la guvernare, tu erai cel care guverna, practic, acum Ciolacu și PSD au ajuns să guverneze cu voturile noastre. domnul Ciucă cu gura lui mi-a spus, ‘asta e faci ce vrei’, a spus în momentul votului Dan Vîlceanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...