Scandal de amploare. Se cere demiterea lui Vlad Voiculescu. Ce acuzaţii i se aduc ministrului Sănătăţii

Stan Filon 09.04.2021, 15:17
Scandal de amploare. Se cere demiterea lui Vlad Voiculescu. Ce acuzaţii i se aduc ministrului Sănătăţii

Este scandal imens în Coaliția de guvernare, după gafa monumentală pe care a făcut-o ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care se pare că este singurul om din România care nu știa că morții de covid sunt înmormântați dezbrăcați, în doi saci de plastic!

Scandal în Coaliția de guvernare, după gafa monumentală făcută de Vlad Voiculescu

Gafa făcută de Vlad Voiculescu i-a șocat pe liberali, care vor să scape de el din guvern. Potrivit unor surse citate de Antena 3, se pare că liberalii au acceptul președintelui Klaus Iohannis pentru a-l demite pe Vlad Vocilescu! Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Ordinul de ministru nu prevede faptul că morții de COVID trebuie îngropaţi fără haine, în saci, demonstrând, astfel, că nu ştie ce prevede documentul. Mai mult decât atât, oficialul a spus că de vină pentru faptul că peste 25.000 de oameni au fost îngropați dezbrăcați sunt angajații de la morgă și cei de la pompe funebre!

“Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor”, a spus, joi, Vlad Voiculescu, răspunzând unei întrebări a presei. Ministrul Sănătății a insistat și a spus că ordinul de ministru nu prevede ca morții de coronavirus să fie înmormântați dezbrăcați. A spus-o de nenumărate ori, până când un ziarist a căutat ordinul respectiv și i l-a citit și ministrului. Nici atunci nu părea că a înțeles Vlad Voiculescu despre ce este vorba și a spus că va verifica și el.

Scandal in Coalitia de guvernare, dupa gafa monumentala facuta de Vlad Voiculescu
Scandal in Coalitia de guvernare, dupa gafa monumentala facuta de Vlad Voiculescu

Se cere demisia lui Vlad Voiculescu

“Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. (…) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor. (…) Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”, a spus şeful de la Sănătate.

Premierul Florin Cîţu a văzut și el declarațiile colegului său din Guvern și din ce spune șeful Guvernului, Vlad Voiculescu va rămâne la Ministerul Sănătății. “Am văzut că a făcut o declaraţie, apoi a venit şi şi-a cerut scuze. Am discutat cu el, voi mai discuta. A avut o conferinţă de presă după prezentarea raportului (n.r. – referitor la pregătirea celui de-al treilea val al pandemiei) în şedinţa de Guvern, a prezentat din raport şi de atunci vine în faţa dumneavoastră aproape săptămânal cu declaraţii de presă va veni şi în continuare cu declaraţii de presă săptămânal”, a explicat premierul, citat de News.ro.

Vedeta Antena 3 Mihai Gâdea însă nu s-a mai putut abține și a răbufnit la adresa ministrului, în cadrul unei emisiuni. ”Întrebarea este dacă este profund incompetent, că nu știa ce este, de fapt, în ordin sau știa, și este profund ticălos.

Am participat împreună la ceva de neimaginat. Este pur și simplu WOW. În momentul în care a fost prins de presă că minte, cu o nesimțire cum eu nu am mai văzut la un ministru în ultimii 30 de ani, încearcă să explice plin de tupeu și de aroganță, așa cum a fost în toată această perioadă, că de fapt nu scrie în niciun ordin de ministru că decedații sunt băgați goi în saci. 

Și la întrebarea repetată a colegilor noștri dacă își cere scuze pentru această situație… Din data de 2 martie există acest ordin blocat la Ministerul Sănătății și el spune că nu a știut despre el. Dar în momentul în care îl întreabă, în mod repetat, dacă își cere scuze pentru acest lucru, minte cu o nesimțire ce eu nu am văzut niciodată în viața mea. Un tupeu cum eu nu cred că am mai văzut vreodată pentru cineva care ocupă o funcție de ministru. Și spune că nu există în ordin treaba asta. Până când Sergiu Cora îi dă decisiva, îi dă șah mat, și în momentul de față, sigur că te uiți la Vlad Voiculescu cum a fugit ca un laș de declarații și a lăsat niște înalți prelați în fața Ministerului, el fiind gazdă acolo. Dar el a plecat pentru că Sergiu i-a citit din ordin și i-a spus: ”În ordin scrie foarte clar că” și îi citează că decedații sunt băgați în saci, dezbrăcați, goi”. La momentul respectiv se întoarce și pleacă, și fuge, ca un laș”, a spus Gâdea.

A doua zi, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a cerut scuze pentru gafa făcută. Acesta a precizat însă că ordinul se referea la morții de covid care erau autopsiați, nu la toți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI