Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, respinsă de deputaţi

Stan Filon 17.02.2021, 14:36
Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu, respinsă de deputaţi

Vlad Voiculescu rămâne ministru al Sănătății, după ce Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă iniţiată de 109 deputaţi social-democraţi împotriva sa. Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a solicitat ca votul la moţiunea simplă să fie unul secret, dar cererea a fost respinsă.

Vlad Voiculescu rămâne ministrul Sănătății, după ce moțiunea simplă a PSD a picat în Camera Deputaților

Astfel, Vad Voiculescu și-a păstrat postul după ce din cei 304 deputaţi prezenţi au fost 140 de voturi ”pentru”, 161 ”contra”, dar și o abţinere. În plus, doi deputaţi nu au votat deloc. Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a apărat și a spus că ”autorii direcţi ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă”. Acesta a continuat atacul la PSD. ”Da, nu este un Guvern condus de Dragnea, sau de un Dragnea din Parlament şi nici nu avem o Dăncilă la Palatul Victoria. Pentru PSD este de neconceput că  anumiţi oameni se pot aduna în jurul unor principii şi nu în jurul unor structuri cvasi-mafiote”, a precizat Voiculescu.

Vlad Voiculescu ramane ministrul Sanatatii, dupa ce motiunea simpla a PSD a picat in Camera Deputatilor
Vlad Voiculescu ramane ministrul Sanatatii, dupa ce motiunea simpla a PSD a picat in Camera Deputatilor

”Ce aţi făcut a fost să îngropaţi aceste sesizări”

Ministrul Sănătății le-a transmis parlamentarilor PSD că pot cere demisia non-stop, dar a primit un mandat de reformă şi nu se va opri. Ministrul Sănătăţii a afirmat că 16.349 de oameni au notificat Ministerul Sănătăţii că li s-a cerut şpagă în spitale în ultimii patru ani, iar PSD le-a îngropat pur și simplu.

”Ce aţi făcut a fost să îngropaţi aceste sesizări la Ministerul Sănătăţii”, a mai declarat Voiculescu, acuzând PSD că a distrus şi ceea ce a reuşit el să realizeze în 2016 când a fost ministru al Sănătăţii.

Voiculescu a acuzat PSD și de prelungirea ”din pix” a autorizaţiilor de fucţionare a spitalelor. ”Aşa ne-a prins pandemia, cu spitale care nici măcar nu îndeplineau normele sanitare de funcţionare”, a mai afirmat mnistrul.

Vlad Voiculescu a mai atacat PSD și pe tema spitalelor regionale promise de social-democrați. ”Trebuia din 2017 să avem studiile gata, iar până astăzi toate aceste spitale trebuiau să aibă câteva etaje. Realizatea o ştie fiecare român”, a mai spus ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI