Sărbători cu restricţii pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri se anunţă

Beatrice Dumitru 11.11.2021, 09:02
Sărbători cu restricţii pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri se anunţă

România se află de la începutul lunii septembrie în valul patru al pandemiei de coronavirus, una dintre cauze fiind rata mică de vaccinare. Până în prezent, țara noastră a înregistrat peste 1.700.000 de cazuri de infectare cu Covid-19. În aceste condiții, de sărbători, persoanele nevaccinate vor fi vizate de restricții.

Europa, restricții anti-Covid pentru persoanele nevaccinate

UE este lider mondial la capitolul vaccinare, cu aproape trei sferturi dintre adulți complet imunizați. Dar cu toate acestea, multe țări din Europa înregistrează creșteri ale numărului de cazuri. Un exemplu este Germania, care a raportat 39.676 de cazuri într-o singură zi, cel mai mare bilanț de la începutul pandemiei.

Olanda, Franța, Grecia și Austria se confruntă și ele cu valul patru al pandemiei, înregistrând mai multe cazuri de infectări decât în decembrie 2020. În încercarea de a limita răspândirea coronavirusului și pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, tot mai multe țări impun măsuri dure anti-Covid.

Sărbători cu restricţii pentru persoanele nevaccinate. Ce măsuri se anunţă
Restricții pentru persoanele nevaccinate.

În capitala Austriei, Viena, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală nu vor mai avea acces în restaurante, baruri sau saloane de înfrumuseţare, de la sfârșitul acestei săptămâni. Austria are o rată de vaccinare de aproape 65%.

O altă țară afectată grav de pandemie, Marea Britanie, a impus angajaților din domeniul sănătății să se vaccineze pentru a-și putea păstra locurile de muncă.

Franța a pus condiție pentru păstrarea certificatului verde

Și în Franța a crescut mult rata de incidenţă şi numărul pacienţilor spitalizaţi cu Covid-19. De aceea, Emmanuel Macron a anunțat că a treia doză a vaccinului va fi obligatorie pentru persoanele de 65 de ani și peste, începând cu luna decembrie. Aceasta va fi condiția pentru păstrarea certificatului verde. „Vaccinați-vă, dacă vreți să aveți o viață normală!”, le-a transmis Macron francezilor.

Guvernul din Grecia a decis înăsprirea restricțiilor pentru persoanele neimunizate. Angajații nevaccinați sunt obligați să se testeze obligatoriu, de două ori pe săptămână, pe banii proprii.

În România, persoanele nevaccinate nu au acces în mall-uri. Ei au voie în magazinele alimentare sau farmacii, dar cu condiția ca acestea să nu se afle în centre comerciale. De asemena, în intervalul 22:00-05:00 persoanele care nu au certificat verde nu au voie să circule, decât pentru urgențe medicale sau deplasarea la serviciu. În țara noastră, peste 7,3 milioane de persoane s-au vaccinat cu prima doză.

Urmăriți Impact.ro și pe