Cazinouri pline cu clienți în Vâlcea, în pofida restricțiilor. Acestea continuă să funcţioneze ilegal și permit accesul persoanelor nevaccinate

Elena Avramescu 03.11.2021, 15:42
Cazinouri pline cu clienți în Vâlcea, în pofida restricțiilor. Acestea continuă să funcţioneze ilegal și permit accesul persoanelor nevaccinate

În județul Vâlcea a avut loc o amplă acțiune care a vizat diferite aspecte, unde poliţiştii au constatat că şi după ora de închidere cazinourile funcţionează ilegal.

Cazinouri pline cu clienți în Vâlcea, în pofida restricțiilor

Acţiunea oamenilor legii din noaptea de 2-3 noiembrie s-a petrecut pe parcursul a mai multor ore, unde s-a verificat modul în care sunt respectate restricţiile impuse pe timp de pandemie.

Polițiștii au mers şi prin cazinourile din Râmnicu Vâlcea, unde au descoperit mai multe nereguli. Se pare că patru dintre casele de noroc funcţionau la mult timp după ora de închidere, ținând cont că intervalul legal acceptat era între 05:00 – 21:00. În plus, în ciuda acestui fapt, nu era respectată nici măsura privind limitarea capacităţii la 30% nu era respectată, iar accesul clienţilor nu se făcea în baza certificatului verde COVID, potrivit legislației în vigoare.

Astfel că toate cele patru unităţi economice au fost sancţionate, la fel şi cei şapte vâlceni descoperiţi la jocurile de noroc fără certificat COVID.

Potrivit Adevărul, după aceste controale mulţi angajaţi şi-au dat demisia, deoarece au fost puși în situaţia de a accepta amenzile date de oamenii legii, deoarece au încalcat legislaţia, sau dacă nu respectau ce le spuneau superiorii, riscau să fie daţi afară şi să-și piardă locul de muncă.

Cazinouri pline cu clienti in Valcea, în pofida restrictiilor
Cazino

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea şi secţiilor de poliţie arondate sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au acţionat pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2, dar şi pe linie rutieră. La data de 2 noiembrie, poliţiştii au acţionat în municipiu, dar şi în comunele arondate, fiind aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, de peste 4.000 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor impuse în contextul stării de alertă, dar şi pe linie rutieră.

Au fost oprite pentru control 124 de autovehicule şi legitimate 280 de persoane. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce două permise de conducere şi două certificate de înmatriculare. Patru societăţi comerciale cu destinaţia jocuri de noroc au fost găsite funcţionând, după ora 21:00, fiind aplicate sancţiuni în acest sens.

Reamintim că, în baza noilor modificări legislative, activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 30% din capacitatea maximă a sălii, în intervalul orar 05:00 – 21:00, fiind necesar certificatul verde, au notat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.

Urmăriți Impact.ro și pe