Sancțiunile aplicate Rusiei lovesc și în salariații români. 2.400 de angajați nu și-au primit salariile

Mihnea Tălău 16.03.2022, 21:05
Sancțiunile aplicate Rusiei lovesc și în salariații români. 2.400 de angajați nu și-au primit salariile

Sancțiunile aplicate de occident companiilor rusești, drept urmare a invadării Ucrainei de trupele Kremlinului, îi afectează și pe salariații români. Confederația sindicală „Cartel Alfa” a anunțat, miercuri, că angajaţii TMK Artrom SA , grup controlat de miliardarul rus Dimitri Pumpianski, nu şi-au primit salariile care urmau să le fie virate în data de 14 martie, întrucât conturile companiei au fost înghețate. Acum, 2.400 de salariați se află în această situație disperată.

Angajaţii TMK Artrom SA nu și-au primit salariile

„La data de 10.03.2022, conturile bancare deținute de către societatea Tmk Artrom au fost blocate, astfel că la data de 15.03.2022, unitatea Tmk Artrom S.A. cu puncte de lucru în Slatina, judeţul Olt, și Reşita, județul Caraş-Severin, a fost în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților români care lucrează în aceste unităţi si orice alte plăţi”, au precizat reprezentanţii confederaţiei sindicale „Cartel Alfa”, potrivit Ziarului Financiar.

Zi liberă pentru români, dacă îndeplinesc o condiție
Salariații români neplătiți

După ce Pumpianskia a demisionat, la sfârșitul săptămânii trecute, acţiunile deţinute la TMK Artrom au fost transferate către alte persoane care nu sunt vizate de respectivele sancţiuni.

„Este de menţionat că TMK Artrom a pus la dispoziţie imediat băncilor şi autorităţilor documente preliminare care atestă faptul că beneficiarul final aflat sub sancţiuni ieşise din grup încă din dată de 3.03.2022, că documentele relevante au fost depuse în termenul legal la Registrul Comerţului din Cipru şi că procedura de înregistrare din Republica Cipru îşi urmează cursul legal şi cer timp pentru a fi emise (fără însă a afecta dată intrării în vigoare a transferului de proprietate din 3 martie)”, mai precizează sursa citată.

Societatea se numără printre cei mai mari producători industriali de țevi

TMK Artrom este unul dintre cei mai mari producători industriali de țevi din România și din Europa si a fost condus, până la sfârșitul săptămânii trecute de Pumpianski, atunci când acesta și-a dat demisia în urma măsurilor dure, luate în întreaga lume, la adresa oligarhilor ruși. Potrivit topului miliardarilor întocmit de revista Forbes, averea acestuia se cifra în 2021 la 2,4 miliarde de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...