Salvamontiștii, apel urgent către turiști! Risc de avalanșă în România. Ce pârtii s-au închis de urgență

Stan Filon 07.01.2021, 08:10
Salvamontiștii, apel urgent către turiști! Risc de avalanșă în România. Ce pârtii s-au închis de urgență

Salvamontiștii au făcut un apel urgent către turiștii care doreau să meargă la Sinaia! Toate pârtiile vor fi închise, din cauza pericolului de avalansă! Așadar, turiștii care sperau să petreacă la Sinaia, pe pârtii, vor fi nevoiți să plece în alte stațiuni.

Pârtii închise din cauza pericolului de avalansă

Ultimele ninsori din Bugeci au adus un strat nou de zăpadă, care însă este unul instabil, așa că salvamontiştii au anunţat pe reţelele sociale că între cota 1400 şi 2000 există risc de avalanşă de gradul 4.

”ATENŢIONARE: Risc mare (grad IV) de avalanşă între Cota 1400 – 2000. Conform informărilor primite în această seară, MÂINE, 6 ianuarie, sunt preconizate avalanşe numeroase pe domeniul schiabil Sinaia, din cauza instabilităţii stratului de zăpadă”, au transmis salvamontiştii din Sinaia.

Partii inchise din cauza pericolului de avalansa
Partii inchise din cauza pericolului de avalansa

S-a depus strat nou de zăpadă în Bucegi

Drept urmare, toate pârtiile din Sinaia vor fi închise pe parcursul zilei de miercuri. Nici instalațiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui) nu funcționează astăzi din cauza unor defecțiuni tehnice. Cu toate acestea, gondola Sinaia rămâne deschisă publicului între orele 08:00 și 17:00”, se anunță într-o postare pe Facebook.

Valentin este un împătimit al sporturilor de iarnă, chiar dacă s-a născut în Constanța. S-a cazat în Sinaia, dar a când a văzut că pârtiile sunt închise, nu s-a dat bătut.

A plecat în Poiana Braşov, să schieze. A făcut 1 ora si jumatate pe drum, iar 40 de minute a asteptat la coadă la instalaţiile de transport pe cablu, însă totul a meritat.

”Cred ca toată lumea care a venit cu intenţia să schieze, migreaza unde se schiază, e normal”, a afirmat Valentin Cârstea, turist, pentru Mediafax.

Salvamontiştii spun că la altitudine va fi viscol şi în următoarele zile. Cum nu se schiază nici în Predeal şi de acolo turiştii au fugit în Masivul Postăvaru, unde momentan pârtiile sunt sigure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI