Tragedie pe munte în a doua zi a anului. Doi tineri și-au pierdut viața

Daniela Alexandru 03.01.2021, 13:24
Tragedie pe munte în a doua zi a anului. Doi tineri și-au pierdut viața

Tragedie pe munte. Muntele omoară în primele zile ale lui 2021. A doua zi a anului a fost fatală pentru doi tineri alpiniști, o femeie și un bărbat, care au plecat într-o drumeție în Masivul Bucegi, dar din cauza condițiilor meteo nu s-au mai întors în viață. Salvamontiștii din formațiile Bușteni și Prahova au intervenit pentru salvarea vieților celor doi, însă salvatorii nu au mai putut face nimic pentru cei doi.

Tragedie pe munte în a doua zi a anului

Salvamontiștii au avut parte de o intervenție dificilă încă din primele zile ale anului, când au fost nevoiți să intervină la o acțiune în condiții extreme. Doi tineri alpiniști și-au pierdut viețile în drumeția pe care au făcut-o în munții Bucegi. Alpinista a căzut din Brâul Mare al Morarului, către Valea Cerbului, iar coechipierul ei a rămas singur în masiv.

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din formațiile Bușteni și Prahova pentru salvarea unei alpiniste căzute din Brâul Mare al Morarului, către Valea Cerbului, în masivul Bucegi și pentru recuperarea coechipierului acesteia, rămas singur în masiv. Acțiune este deosebit de dificilă, se intervine în situatie de risc maxim, în condiții de noapte, temperaturi scăzute, teren acoperit cu gheata și acumulări de zăpadă pe versanți. Încă nu se cunoaste starea persoanei căzute.

O echipa de prim răspuns formată din 3 salvamontiști se îndreaptă în regim de maximă urgență către locul evenimentului pentru o prima evaluare a situației și acordarea primului ajutor medical, fiind urmați de echipa de sprijin formata din 8 salvamontisti cu ajutorul căreia sa ii recupereze și sa ii transporte pe cei doi alpiniști.”, scriau salvamontiștii pe Facebook noaptea trecută.

După câteva ore alpiniștii au fost găsiți, ambii decedați. Se pare că tânărul a încercat să ajungă la prietena sa și, din cauza gheții și a zăpezii, a căzut și el, pierzându-și viața.

Salvatorii montani au ajuns la locul accidentului, unde, din păcate, au găsit două persoane decedate. Se pare că alpinistul a încercat să ajungă la fată și a căzut și el.

Fata va fi coborâtă în această noapte, iar băiatul mâine (n.red. astăzi).” este update-ul salvatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI