Salariul lui Carmen Iohannis ca profesoară la un liceu din Sibiu. Suma este mai mică decât s-ar fi crezut

Ana-Maria Tudor 17.08.2023, 09:32
Salariul lui Carmen Iohannis ca profesoară la un liceu din Sibiu. Suma este mai mică decât s-ar fi crezut

Ultima declarație de avere a președintelui Klaus Iohannis dezvăluie că a reușit să economisească suma de 30.000 de lei într-un an, față de declarația anterioară. De asemenea, documentul include și informații privind veniturile soției președintelui, Carmen Iohannis, care este profesoară la un liceu din Sibiu. Iată ce salariu are Prima Doamna.

Cu ce sumă este răsplătit președintele României

Recent, președintele Klaus Iohannis și-a pus la dispoziție declarația de avere, oferindu-ne astfel oportunitatea să analizăm detaliile veniturilor sale. În patrimoniul familiei Iohannis se regăsesc trei apartamente și trei case, toate situate în Sibiu. De asemenea, aceștia dispun de o sumă de 200.000 de lei în cont.

Nu ai mai vazut-o niciodata asa pe Carmen Iohannis
 

În ceea ce-l privește pe președinte, se observă că acesta nu figurează ca proprietar al niciunui teren, automobil sau obiect de valoare. Un element important care întregește veniturilor lui Klaus Iohannis este indemnizația lunară pe care o primește.

Conform declarației de avere, în fiecare lună, președintele primește o indemnizație de 15.162 de lei. Aceasta reprezintă partea sa din veniturile lunare și contribuie la aspectul financiar general al familiei Iohannis.

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis de Ziua Marinei. Prima Doamnă a atras toate privirile lângă Klaus Iohannis FOTO

Ce salariu are Carmen Iohannis

În cadrul declarației lor de avere, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au dezvăluit detalii importante despre veniturile lor anuale.

Declarația de avere cuprinde și informații referitoare la veniturile salariale ale președintelui și ale soției sale pe an. În decursul unui an, președintele a obținut un venit total de 181.944 de lei, în timp ce soția sa, care este profesoară la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, a câștigat 41.283 de lei.

În același timp, Klaus Iohannis a declarat că, Carmen Iohannis, este remunerată cu un venit salarial anual de 41.283 lei.

Conform documentelor prezentate aceasta este angajată ca profesoară la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu și își obține veniturile din salariu lunar, în valoare de 3.440 lei.

Vezi și: Ce a spus o colegă de catedră despre Carmen Iohannis. Profesoara s-a enervat: ‘E trădare’

În plus, reamintim că în momentul în care un grup de profesori nemulțumiți au inițiat o grevă cu scopul obținerii unei majorări salariale, se pare că Carmen Iohannis, soția președintelui Iohannis, se număra printre cei 18 profesori de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu care au ales să nu se alăture acestei mișcări.

Klaus Iohannis a adăugat la veniturile sale suma de 5.934 de lei, provenită din drepturile de autor de la Curtea Veche, pentru cărțile sale publicate. Este important să menționam că președintele are până în acest moment trei cărți publicate.

De asemenea, o majorare a veniturilor familiei Iohannis a survenit din suma de 44.389 de lei obținută din închirierea unor proprietăți imobiliare.

Urmăriți Impact.ro și pe