S-au îmbătat și s-au bătut între ei. Raportul care dezvăluie ce s-a întâmplat la petecerile la care a participat Boris Johnson în pandemie

Beatrice Dumitru 25.05.2022, 17:51
S-au îmbătat și s-au bătut între ei. Raportul care dezvăluie ce s-a întâmplat la petecerile la care a participat Boris Johnson în pandemie

Petrecerile din Downing Street din 2020 la care a participat și premierul britanic, deși Regatul Unit era în lockdown din cauza pandemiei de Covid, sunt din nou în centrul atenției. Un raport a dezvăluit tot ce s-a întâmplat la acele evenimente, iar Boris Johnson luptă pentru a-și salva funcția. El a spus în Parlament că și-a „învățat lecția” după ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani.

Detalii despre petrecerile din Downing Street

Petreceri care au durat până la primele ore ale dimineții. Membrii echipei guvernamentale beți, care au vomitat și s-au bătut unii cu alții. Pereții din Downing Street pătați cu vin roșu și o petrecere ilegală cu ocazia zilei de naștere a premierului Marii Britanii.

Aceasta este imaginea din reședința lui Boris Johnson, în timp ce restul Regatului Unit se afla în lockdown, iar oamenii aveau interzis să se întâlnească cu prieteni și rude. Detaliile au ieșit la iveală în urma unei anchete care a vizat petrecerile din Whitehall și Downing Street. Raportul publicat de Sue Gray, un înalt funcționar public, a dezvăluit ce s-a întâmplat la petrecerile de la Downing Street și a arătat fotografii cu Boris Johnson la două întâlniri separate.

S-au îmbătat și s-au bătut între ei. Raportul care dezvăluie ce s-a întâmplat la petecerile la care a participat Boris Johnson în pandemie
Boris Johnson luptă să-și salveze funcția de premier.

Nu există nicio scuză pentru unele dintre comportamentele pe care le-am investigat, care au inclus consumul excesiv de alcool”, a spus Sue Gray, relatează CNN.

„Mă simt umilit”

De asemenea, au fost prezentate și schimburile de emailuri, inclusiv unele în care personalul a discutat deschis despre faptul că petrecerile trebuie ascunse de mass-media.

Raportul a investigat 16 evenimente care au avut loc în timp ce Regatul Unit trăia sub restricții stricte legate de Covid-19. O fotografie cu Boris Johnson cu o cutie de bere în mână la petrecerea organizată cu ocazia aniversării sale a fost inclusă în dosar, alături de mai multe imagini cu prim-ministrul la un alt eveniment.

Vorbind în Parlament la câteva momente după publicarea raportului, Boris Johnson a spus că este „umilit” și că „și-a învățat lecția”, adăugând: „Îmi asum întreaga responsabilitate pentru tot ce s-a petrecut sub nasul meu”. Însă a repetat că petrecerile au escaladat doar după ce el a plecat și a insistat că este „surprins și dezamăgit”.

„Am participat pentru scurt timp la astfel de adunări pentru a le mulțumi pentru serviciul lor, care cred că este una dintre îndatoririle esențiale ale conducerii”, a spus Johnson.

Raportul ridică întrebări serioase dacă Boris Johnson a indus în eroare parlamentarii atunci când a negat că au avut loc astfel de petreceri.

Urmăriți Impact.ro și pe