Boris Johnson va fi pedepsit pentru petrecerile din pandemie. Ce va păți premierul Marii Britanii

Beatrice Dumitru 12.04.2022, 17:32
Boris Johnson va fi pedepsit pentru petrecerile din pandemie. Ce va păți premierul Marii Britanii

Premierul Boris Johnson s-a aflat în centrul unui scandal la începutul acestui an, după ce au apărut informații că a participat la petreceri în timpul perioadelor de carantină din Marea Britanie, impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Acum, poliția a anunțat că va lua măsuri împotriva premierului și a unui ministru al guvernului său.

Măsura luată împotriva lui Boris Johnson

Scandalul „partygate” a stârnit furie în Marea Britanie și zeci de politicieni și oficiali ai guvernului au fost cercetați pentru acuzații potrivit cărora au încălcat restricțiile impuse în pandemie, în încercarea de a limita numărul cazurilor de coronavirus.

Premierul britanic Boris Johnson și ministrul de Finanțe Rishi Sunak vor fi amendați de Poliția Metropolitană pentru petrecerile organizate în timpul lockdown-urilor. Poliția a declarat că va mai emite cel puțin 30 de amenzi pentru persoanele care au participat la petrecerile din Downing Street, notează Euronews.

Boris Johnson va fi pedepsit pentru petrecerile din pandemie. Ce va păți premierul Marii Britanii
Premierul britanic va fi amendat.

Prim-ministrul și ministrul de Finanțe au primit o notificare prin care au fost anunțați că Poliția Metropolitană intenționează să emită pe numele lor șase amenzi”, a declarat pentru Euronews un purtător de cuvânt de la Downing Street.

Opoziția îi cere demisia lui Boris Johnson

Liderul opoziției laburiste Keir Starmer a cerut, din nou, ca Botir Johnson să demisioneze din funcție, împreună cu ministrul de Finanțe.

Boris Johnson și Rishi Sunak au încălcat legea și au mințit în mod repetat publicul britanic. Amândoi trebuie să demisioneze”, a scris el pe Twitter.

Informații despre petreceri care au avut loc în Downing Street în timpul perioadelor de izolare din 2020 și 2021 au apărut pentru prima dată în decembrie anul trecut. În primă fază, Boris Johnson a negat că a existat vreo petrecere și a susținut că toate regulile au fost respectate, dar pe măsură ce au apărut dovezi a recunoscut că a participat la un eveniment în grădina Downing Street, dar că a crezut că era vorba despre o întâlnire de lucru.

Petrecerile au avut loc în timp ce milioane de oameni din Marea Britanie nu aveau voie să se întâlnească cu prietenii și familia din cauza restricțiilor. Poliția Metropolitană a transmis că ancheta referitoare la adunările ilegale din Downing Street continuă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...