Alte două petreceri la Downing Street. Colaboratorii lui Boris Johnson sunt acuzați că au petrecut în ajunul înmormântării prințului Philip

Beatrice Dumitru 14.01.2022, 11:50
Alte două petreceri la Downing Street. Colaboratorii lui Boris Johnson sunt acuzați că au petrecut în ajunul înmormântării prințului Philip

Boris Johnson se confruntă cu cea mai gravă criză a mandatului său de premier, după dezvăluiri despre o serie de petreceri în Downing Street, în timpul lockdown-urilor COVID. Acum au ieșit la iveală detalii despre alte două petreceri organizate în zilele de doliu național, după moartea prințului Philip.

Alte două petreceri în Downing Street

Colaboratorii premierului britanic Boris Johnson sunt acuzați că au organizat două petreceri anul trecut în Downing Street, chiar în ajunul înmormântării Ducelui de Edinburgh, soțul reginei Elisabeta. În aceea perioadă, în Marea Britranie erau și restricții anti-Covid, iar întâlnirea cu persoane din case diferite era interzisă.

„The Telegraph” a scris că la petreceri au participat proximativ 30 de persoane, care au consumat alcool și au dansat până la primele ore ale zilei de 17 aprilie. Boris Johnson nu a fost prezent la nicio petrecere, deoarece își petrecea weekendul la proprietatea sa de la țară, Chequers.

Alte două petreceri la Downing Street. Colaboratorii lui Boris Johnson sunt acuzați că au petrecut în ajunul înmormântării prințului Philip
Boris Johnson se află în mijlocul unui scandal.

O purtătoare de cuvânt a confirmat că una dintre petreceri a fost organizată de fostul director de comunicații al lui Boris Johnson, James Slack, care „a ținut un discurs de rămas bun” pentru a le mulțumi colegilor înainte de a prelua un post la ziarul „The Sun”, notează BBC.

James Slack și-a cerut scuze pentru „furia și rănirea” cauzate de evenimentul de plecare și a recunoscut că „nu ar fi trebuit să se întâmple în momentul în care s-a întâmplat”.

Regatul Unit se afla în doliu național

Potrivit Telegraph, petrecerea lui Slack a coincis cu o altă adunare organizată în subsolul reședinței din  Downing Street nr. 10 pentru unul dintre fotografi personali ai premierului. Evenimentele au avut loc într-un moment în care Regatul Unit se afla în doliu național, în perioada 9 – 17 aprilie, după moartea prințului Philip.

Boris Johnson, care a înregistrat o victorie zdrobitoare la alegerile din 2019, și-a cerut scuze pentru petrecerea de tipul „aduceți-vă propria băutură” organizată la reședința sa oficială în mai 2020, în timpul primului lockdown din Marea Britanie pentru coronavirus. Acesta a recunoscut că a fost la petrecere, dar nu a stat decât 25 de minute.

Liderii opoziție britanice și chiar și colegi din Partidul Conservator îi cer demisia lui Boris Johnson după aceste evenimente.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...