S-au aflat cauzele prăbușirii elicopterului din Ucraina. Pilotul a crezut că evită un atac cu rachete

Badea Violeta 24.01.2023, 18:36
S-au aflat cauzele prăbușirii elicopterului din Ucraina. Pilotul a crezut că evită un atac cu rachete

O tragedie aeriană a avut loc miercuri, pe data de 18 ianuarie, în Kiev. Un elicopter care transporta echipa de conducere a ministerului de interne ucrainean s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unui bloc rezidențial din capitala Ucrainei. 14 persoane, inclusiv ministrul de interne Denis Monastirski, dar și trei copii și-au pierdut viața. De ce s-a prăbușit aparatul de zbor? Iată primele cauze!

Cauzele prăbușirii elicopterului din Ucraina

Un elicopter ucrainean s-a prăbușit miercuri, pe data de 18 ianuarie, în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale la periferia Kievului, lăsând în urmă 14 morți, printre care ministrul de interne Denis Monastirski și alți oficiali de rang înalt din minister, precum și trei copii.

Primul ministru adjunct al lui Monastirski, Yevhen Yeninin, și secretarul de stat Yuri Lubkovich s-au numărat, de asemenea, printre decedați. În plus, aproximativ 25 de persoane, dintre care 11 copii, au fost internate în stare gravă la spital.

La scurt timp după tragedie, autoritățile din Ucraina au deschis o anchetă, încercând să afle posibilele cauze ale prăbușirii aparatului de zbor. Publicația locală Strana citează o sursă din ministerul de interne conform căreia, la baza accidentului s-ar afla o eroare de pilotaj din cauza ceții dense.

Citește și Scenariile posibile care au dus la prăbușirea elicopterului din Ucraina. Primele informații despre decesul membrilor Ministerului de Interne!

Care sunt cauzele prabusirii elicopterului din Ucraina
Care sunt cauzele prabusirii elicopterului din Ucraina

Pilotul se temea de posibile atacuri cu rachete din Belarus

Potrivit sursei menționate mai sus, din primele indicii, pilotul elicopterului zbura prea jos în condiții de vizibilitate limitată și a observat prea târziu o clădire înaltă.

După ce a văzut clădirea, acesta a făcut un viraj brusc și aparatul de zbor s-a prăbușit peste o grădiniță din apropiere. Conform unei surse din Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina, pilotul ar fi ales această rută din cauza faptului că se temea de posibile atacuri cu rachete din Belarus. Potrivit informațiilor din anchetă, luminile de avertizare de pe clădire ar fi fost oprite din cauza întreruperilor de curent.

Citește și România, implicată în cazul elicopterului prăbușit din Ucraina?! Ce s-a întâmplat cu câteva luni înainte de accident!

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...