S-a terminat, Iohannis a pierdut încrederea românilor. Cine e politicianul cu cel mai mare punctaj din clasamentul politicienilor

Nicu Stan 27.10.2021, 17:35
S-a terminat, Iohannis a pierdut încrederea românilor.  Cine e politicianul cu cel mai mare punctaj din clasamentul politicienilor

Președintele Klaus Iohannis a scăzut la 14% încredere în rândul populației, de la 28% cât avea în luna septembrie, conform unui sondaj realizat de Avangarde pentru PSD. De asemenea, potrivit sondajului, premierul demis Florin Cîțu are o cotă de încredere de doar 7%. În schimb, în topul încrederii românilor se regăsește Alexandru Rafila cu 30%.

Klaus Iohannis s-a prăbușit în sondaje. Cine vine tare din urmă

Românii par să nu-l mai aibă la inimă pe președintele Klaus Ioahannis. Președintele și-a pierdut în luna octombrie jumătate din încrederea pe care o aveau românii în luna septembrie.

Astfel, președintele Klaus Iohannis a ajuns la o încredere de 14% în rândul polulației după ce în septembrie 28% dintre români aveau încredere în el.

Klaus Iohannis a ajuns la 14% incredere in randul populatiei
Klaus Iohannis a ajuns la 14% incredere in randul populatiei

Ce încredere are Florin Cîțu în rândul românilor

În schimb, suprinzător, vine tare din spate deputatul PSD Alexandru Rafila care a obținut o încredere în rândul românilor de 30%. Premierul demis și proaspăt președinte al PNL, Florin Cîțu, are o încredere în rândul românilor de doar 7%.

De asemenea, conform sondajului Avangarde, 80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 24% dintre români au dat nota 1, minimă, guvernului Florin Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus.

Alexandru Rafila, creștere în sondaje

Pe de altă parte, în clasamentul încrederii în politicieni se află pe primul loc Alexandru Rafila, cu o înredere de 30%, urmat de Marcel Ciolacu, cu o încredere de 25%, Emil Boc, 24%, Raed Arafatl, 23%, George Simion, 20%. De asemenea, Dacian Cioloș, proaspătul președintele al USR , este cotat la 13%, după președintele Klaus Iohannis.

Potrivit sondajului Avangarde, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri PSD ar obține un scor de 40%, PNL-17%, AUR-14% și USR-13%.

Sondaj despre vaccinarea anti-covid

Cu ocazia sondajului, românii intervievați au fost chestionați și despre vaccinarea împotriva coronavirusului. În plus, conform sondajului Avangarde, la întrebarea „Credeți că vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 (Covid 19) este necesară?”, 46% au răspuns da, 39% au spus nu, 13% -nu știu/ nu răspund și doar 2% au răspuns că este necesară pentru persoanele în vârstă de peste 55 de ani.

Sondajul Avangarde comandat de PSD a fost efectuat în perioada 17.10- 26.10.2021 pe un eșantion probabilist de 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice). De asemenea, sondajul Avangarde are o marjă de eroare de 3,2% .

Klaus Iohannis, prăbușit în ceea ce privește încrederea și într-un alt sondaj

Că președintele Klaus Iohannis s-a prăbușit în sondaje o arată și un alt sondaj realizat de Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS), în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale (ISPRI) al Academiei Române.

Conform LARICS,  numai 5,6% dintre români au încredere ”foarte multă” în Klaus Iohannis, în timp ce 17% au ”multă”, 31,8% ”puțină”, iar 45,3 ”foarte puțină”.

În cine are încredere românul de rând

În același timp, potrivit sondajului LARICS, în România, de cea mai mare încredere se bucură Armata și Biserica, în care 54,9% și respectiv 47,1% din români au încredere ”foarte multă”.

Urmăriți Impact.ro și pe